17+1 βιβλία που θα διαβάσεις τον Μάιο

Το star.gr  και  η Γεωργία Χάρδα σας τα παρουσιάζουν

βιβλία

Το star.gr  και  η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν νέα βιβλία που θα σου κρατήσουν  συντροφιά  την Άνοιξη. Πρόκειται για φροντισμένες εκδόσεις, ανάμεσα τους ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, του Ουίλιαμ Φώκνερ, το βραβευμένο βιβλίο που χάρισε στον Σέχαν Καρουνατιλάκατο το Booker 2022 , και το βιβλίο της διεθνούς φήμης παιδοψυχολόγου Alice  Miller. Ελληνική και βραβευμένη μεταφρασμένη ποίηση ,αστυνομικά μυθιστορήματα και βιβλία αυτοβελτίωσης. 

Μια όμορφη ιστορία «δίχως λόγια»

«Καθώς Ψυχορραγώ» του Oυίλιαμ Φώκνερ 

Ο Φώκνερ παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό ανάγλυφο του αμερικανικού Νότου. Ένα βιβλίο για τους αποχωρισμούς, τον θάνατο, την πτώση και την τελική λύτρωση. 

Τα παιδιά και ο σύζυγος της ετοιμοθάνατης Άντι εκπληρώνουν την επιθυμία της να ταφεί στον τόπο όπου γεννήθηκε στον Αμερικανικό Νότο. Κωμικοτραγικά επεισόδια συνθέτους μια συγκλονιστική αφήγηση για τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής με στοιχεία σκοτεινής κωμωδίας και σκληρού ρεαλισμού. Από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Κυκλοφορεί στην σειρά Orbis Literæ σε εξαιρετική μετάφραση του Παναγιώτη Κεχαγιά. 

«Τα εφτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμεϊντα» του Σέχαν Καρουνατιλάκα 

«Τα εφτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμεϊντα» χάρισαν στον Σέχαν Καρουνατιλάκα το βραβείο Booker 2022. Αστυνομικό θρίλερ, ιστορία φαντασμάτων, ιστορικό μυθιστόρημα και πολιτική σάτιρα που περιγράφει μια τρομακτική πραγματικότητα: το μακελειό των εμφυλίων πολέμων της Σρι Λάνκα.  

Σρι Λάνκα, 1990. O Μάαλι Αλμέιντα, πολεμικός φωτογράφος και τζογαδόρος, ξυπνά σε μια τεράστια αίθουσα αναμονής. Κοιτά γύρω του: χιλιάδες ωχρά πρόσωπα, βουλιαγμένα μάτια σε σπασμένα κεφάλια, μισόκλειστα από την οργή, τον πόνο και τη σύγχυση. Στην αρχή νομίζει ότι έχει παραισθήσεις από το ποτό και τα χάπια που πήρε το προηγούμενο βράδυ. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι είναι νεκρός. Η ψυχή του έχει μεταφερθεί σε ένα νέο περιβάλλον το οποίο μοιάζει με προθάλαμο του άλλου κόσμου. Δεν έχει ιδέα ποιος τον σκότωσε. Σε μια εποχή που αποσπάσματα θανάτου, βομβιστές αυτοκτονίας και μισθωμένοι εκτελεστές δρουν ανεξέλεγκτα, ο κατάλογος των υπόπτων φαντάζει ατελείωτος. Έχει μόνο εφτά μέρες, επτά φεγγάρια, να διαλευκάνει την ίδια του τη δολοφονία και να επικοινωνήσει με τον εραστή του και την καλύτερη του φίλη για να βρουν φωτογραφίες που έχει τραβήξει κρυφά και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα σε μια Σρι Λάνκα που σπαράσσεται απ’ τον εμφύλιο πόλεμο. Κυκλοφορεί στη σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg σε εξαιρετική μετάφραση της Ρένας  Χατχούτ. 

«Τραγούδι του Εαυτού μου» Ουόλτ Ουΐτμαν 

Το σημαντικότερο ποίημα του γενάρχη της αμερικανικής ποίησης. Το πρώτο ποίημα της περίφημης συλλογής Φύλλα Χλόης και αυτό που έκανε τον Ουόλτ Ουίτμαν γνωστό σε όλο τον κόσμο.   

Ένας εορτασμός του ατόμου, του έθνους και της πνευματικής δυνατότητας, ένα ποίημα για την Αμερική το οποίο δίνει χώρο σε όλους τους αδικημένους, τους περιφρονημένους, τους περιθωριακούς, τους καταπιεσμένους, τους διαφορετικούς. «Το πιο σπουδαίο ποίημα που γράφτηκε από έναν Αμερικανό», όπως είχε δηλώσει ο διάσημος Αμερικανός ποιητής Τζον Μπέριμαν και αυτό το οποίο επηρέασε πλήθος ποιητές σε όλο τον κόσμο. 

Στην φροντισμένη αυτή έκδοση ο αναγνώστης έχει στη διάθεσή του κάτι μοναδικό: την πρώτη έκδοση του ποιήματος του 1855 και την τελευταία του 1891-92.Επίσης έχει στη διάθεσή του, αντικριστά με την ελληνική απόδοση, το αγγλικό κείμενο, έτσι ώστε να παρακολουθεί τις αντιστοιχίες, εφόσον το επιθυμεί Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση ,εισαγωγή και σχόλια του Δημήτρη Δημηρούλη. 

«Η Θάλασσα» του Εζέν Γκιλβίκ  

Είναι μάλλον παράδοξο ότι ο Εζέν Γκιλβίκ –ή απλώς «Γκιλβίκ», όπως υπέγραφε τα έργα του– παραμένει επί της ουσίας άγνωστος στην Ελλάδα. Τιμημένος με τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της χώρας του –Μεγάλο Βραβείο Ποίησης της Γαλλικής Ακαδημίας (1976), Μεγάλο Εθνικό Βραβείο Ποίησης (1984), Βραβείο Γκονκούρ Ποίησης (1988)– και μεταφρασμένος σε περισσότερες από πενήντα γλώσσες, ο Γκιλβίκ (1907-1997) υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Γάλλους ποιητές του 20ού αιώνα. Παρότι ποιήματά του έχουν κατά καιρούς αποδοθεί στα ελληνικά και περιληφθεί σε ανθολογίες, η φωνή του, η φωνή ενός ποιητή που, μολονότι σύγχρονος των υπερρεαλιστών και φίλος του Ελιάρ και του Αραγκόν, καλλιέργησε ένα ιδιότυπο ποιητικό ιδίωμα στον αντίποδα του υπερρεαλισμού, παραμένει προς ανακάλυψη από τον Έλληνα αναγνώστη. Η παρούσα έκδοση της «Θάλασσας» (1987), ενός από τα εκτενέστερα και πιο αντιπροσωπευτικά ποιήματά του, δεν καλύπτει, ασφαλώς, το κενό· φιλοδοξεί, ωστόσο, να συμβάλει σε μια καλύτερη πρώτη γνωριμία με τον ποιητή. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση του Γιάννη Παλαβού. 

«Γκρεμίζοντας το τείχος της σιωπής» της Αlice Miller 

Aπό τις εκδόσεις Ροές, στη σειρά «Ψυχολογία – Ψυχανάλυση», κυκλοφoρεί το βιβλίο της διεθνούς φήμης παιδοψυχολόγου Alice Miller (1923-2010). Η Miller επιστρατεύει πλήθος παραδειγμάτων (ξυλοδαρμούς, κλειτοριδεκτομές και βιασμούς ανηλίκων), καθώς και την ψυχοϊστορική ανάλυση περιπτώσεων βάναυσων τυράννων, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Νικολάε Τσαουσέσκου, αναδεικνύοντας ξεκάθαρα μια πραγματικότητα που δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να αποφεύγουμε:Τα κακοποιημένα παιδιά μετατρέπονται μεγαλώνοντας, εξαιτίας των απωθημένων και ανεπίλυτων τραυμάτων τους, σε κίνδυνο για την κοινωνία. Το «τείχος της σιωπής» είναι αυτό που ύψωσε η κοινωνία –η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι ψυχίατροι, ο κλήρος, οι πολιτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης– για να προστατευτεί, αρνούμενη τις καταστροφικές συνέπειες της παιδικής κακοποίησης.Καλεί τα μεν θύματα να θυμηθούν και να αναγνωρίσουν συνειδητά τα δεινά που υπέστησαν ως παιδιά, τη δε κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να καταδικάσει απερίφραστα τα φαινόμενα παιδικής κακοποίησης.  

«Το Κοράκι» του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Τῶν δεινῶν”, εἶπα, “προφήτη! Δαίμονα, πουλὶ ἢ ἀγύρτη! 
Πειρασμὸς ἢ καταιγίδα κι ἂν σὲ στέλνει στὴ στεριά, 
σ’ ἔρημο ἀπομονώμενο, μὰ ἄφοβο καὶ μαγεμένο, 
σ’ ἕνα σπίτι στοιχειωμένο ἀπ’ τὸν Τρόμο, πές μου πιὰ. 
Πές μου εἰλικρινά, ὑπάρχει βάλσαμο στὴ Γαλαάδ;” 
Εἶπε ὁ Κόραξ “Ποτὲ Πιά.” 

177 χρόνια έχουν περάσει από την έκδοση του, και μέχρι σήμερα το μνημειώδες έργο  «Το Κοράκι» από τον «πατριάρχη» του γοτθικού τρόμου Έντγκαρ Άλαν Πόε, συνεχίζει να γητεύει, να εμπνέει όπως και να προβληματίζει πάνω στα μεγάλα θέματα που αγγίζει – τον έρωτα, την ματαιότητα, τον θάνατο και το μεταφυσικό. 

Ο συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής Χάρης Βαρούτης, αποπειράται μια νέα μετάφραση πιστή στο τραγικό ύφος του ποιήματος, όπως και μια ψυχο-αναλυτική συνάντηση με τον Πόε σε μια προσπάθεια απάντησης στο παγερό “Ποτέ Πια” του Κορακιού… 

Το ποίημα εικονοποιεί με πρωτότυπα ασπρόμαυρα σκίτσα ο Γιώργος Ατάρτης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. 

«Η Σφαίρα που αστόχησε» του Richard Osman 

Είναι μια συνηθισμένη Πέμπτη και φαίνεται πως επιτέλους επικρατεί ηρεμία για τα μέλη της γνωστής και αγαπημένης Λέσχης. Μόνο που οι μπελάδες δεν τους ξεχνούν για πολύ. Η προ δεκαετίας υπόθεση αρχείου, την οποία προσπαθούν να εξιχνιάσουν, τους οδηγεί σε μια θρυλική μορφή της τοπικής δημοσιογραφίας και σε έναν φόνο χωρίς πτώμα και χωρίς απαντήσεις. Και σαν να μην τους έφταναν αυτά, η νέα νέμεση της Ελίζαμπεθ την επισκέπτεται προσφέροντάς της μια φονική αποστολή: να σκοτώσει ή να σκοτωθεί… Ενώ η υπόθεσή τους δεν είναι πλέον για το αρχείο, η Ελίζαμπεθ παλεύει με τη συνείδησή της (και ένα όπλο), ενώ η Τζόις, ο Ρον και ο Ιμπραΐμ αναζητούν στοιχεία με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων. Θα καταφέρει η παρέα να λύσει το μυστήριο και να σώσει την Ελίζαμπεθ πριν ο δολοφόνος ξαναχτυπήσει; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

«Κιντσούγκι…ή αλλιώς η τέχνη της σύνδεσης» της Κωνσταντίνας Θανασούλη 

Οι εκδόσεις Πηγή παρουσιαζουν την ποιητική συλλογή της Κωνσταντίνας Θανασούλη.  

Εκείνη τη µέρα µε κράτησα στα χέρια, όπως ακριβώς θα κρατούσα κι εκείνο το πολυπόθητο αγαπημένο µου ποτήρι. Στο δεύτερο ράφι. Καλά κρυµµένο. Μίλησα γι’αυτό πρώτη φορά. Είδα στον πάτο του τον χρυσό να φωτίζει. Γνώριζα όλα του τα κοµµάτια. Οι φλέβες του άγγιξαν την καρδιά µου. Σου την προσφέρω σε κάθε σελίδα.Ραγισμένη, µπαλωµένη, ζωντανή, πολύτιµη, ανθισµένη… 

«Χάρτινη ζωή» της Παυλίνας Παμπούδη 

Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ και στη σειρά Ελληνική Πεζογραφία επανακυκλοφορεί, σε «δεύτερη γραφή/αντιγραφή, με προσθήκες και αφαιρέσεις», το βιβλίο της Παυλίνας Παμπούδη με τίτλο «Χάρτινη ζωή». 

Πρόκειται για μια «μυθιστορία» που καλύπτει το χρονικό διάστημα 1900-2000 και της οποίας η πλοκή, καθώς εκτυλίσσεται σύρριζα στις διαπλοκές της ελληνικής Ιστορίας, «μνημειώνει» και τη ζωή ανθρώπων που αναλώθηκαν σε παράλληλους, εσωτερικούς εμφύλιους, περνώντας τα δικά τους πάθη μαζί με όλα τα δεινά του τόπου. Οι άνθρωποι αυτοί, μέλη των δυο οικογενειών της συγγραφέως, από την πλευρά του πατέρα και από την πλευρά της μητέρας, διαφορετικής καταγωγής, κουλτούρας και ιδεολογίας, κινούνται από τη μοίρα στο χώρο και το χρόνο, πιόνια σ’ ένα παράλογο παιχνίδι όπου δεν κερδίζει κανείς. Στη νέα έκδοση, τα ονόματα πρωταγωνιστών και κομπάρσων είναι τα αληθινά – καθώς όλοι τους έχουν πλέον αποδημήσει και όλοι «δεδικαίωνται». 

«Τα θαύματα του κόσμου» του Μιχάλη Μοδινού 

Όσο απόμακρες γεωγραφικά ή ιστορικά κι αν είναι οι αφορμές της αφήγησης, ο Μιχάλης Μοδινός αναδεικνύει εδώ με τρυφερότητα, ενσυναίσθηση και χιούμορ την τετριμμένη καθημερινότητα, όπως τέμνεται με τα ευρύτερα γεωπολιτικά, οικολογικά και πολιτισμικά ζητήματα. Μετά από εννέα μυθιστορήματα, η πρώτη του αυτή συλλογή διηγημάτων υπερβαίνει για άλλη μια φορά τις γραμμές των συνόρων – γεωγραφικών, πνευματικών ή άλλων. Ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε μέρη όπως η Κρήτη και η Κούβα, η Χαλκιδική και οι πηγές του Νείλου, η Λίμνη της Γενεύης και το Άινταχο, προκειμένου να διερευνήσει την αξία των μικρών πραγμάτων, την αναγωγή τους στα μεγάλα, και την ικανότητα να εκπλήσσεσαι μπρος στα θαύματα του κόσμου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. 

«Ποια πυξίδα;» της Φωτεινής Σκιαδά  

Κεντρικό ρόλο στο βιβλίο της Φωτεινής Σκιαδά έχει ο σύγχρονος άνθρωπος, τα αδιέξοδα που καλείται να διαχειριστεί, τα διλήμματα που δεν είναι πάντα ευδιάκριτα και η ματαίωση που ενίοτε ακολουθεί τις επιλογές του. 

Η αλληγορική χρήση στοιχείων από το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον χαρακτηρίζει την προσπάθεια της ποιήτριας να εμβαθύνει στις συμπεριφορές, στα κίνητρα και στις συγκυρίες που συνθέτουν το εκάστοτε σκηνικό, εκφράζοντας συγχρόνως την αγωνία της για εξεύρεση λύσης και απόδοση δικαίωσης στους ήρωές της. Πηγή έμπνευσης άλλωστε για την πλειονότητα των ποιημάτων είναι πρόσωπα υπαρκτά. 

Η έλλειψη σημείων στίξης εντείνει την αφαιρετικότητα της έκφρασης και συμβάλλει στην απογύμνωση ενός λόγου ίσως σκληρού, προτρέποντας τον αναγνώστη να αποδώσει τις δικές του νοηματοδοτήσεις στο κείμενο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη. 

«Το Σύνδρομο του Μεσσία» του Ηλία Μωραΐτη 

Ιωάννινα, αρχές δεκαετίας του ΄80. 

Την πόλη συγκλονίζουν οι φρικτές δολοφονίες τριών γυναικών. Ο ζωγράφος Άγγελος Αλεξάκης, έρµαιο της βαριάς ψυχικής νόσου που τον βασανίζει, παλεύει µε το άρρωστο µυαλό του, πασχίζοντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέµα. Όµως, η παραληρηµατική ζωή του θα οδηγηθεί σε ακόµα πιο σκοτεινές ατραπούς, όταν θα µπει στο στόχαστρο της αστυνοµίας ως ο βασικός ύποπτος για τα τρία εγκλήµατα. Ο Άγγελος είναι πλέον αναγκασµένος να ανακαλύψει µόνος του την αλήθεια, αποδεικνύοντας σε όλους, και κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, πως είναι αθώος. Σύµµαχός του σε αυτή τη σκληρή µάχη στέκεται ο διακεκριµένος ψυχίατρος δόκτορας Λεβύ. Ταυτόχρονα, αινιγµατικά πρόσωπα εισβάλλουν στη ζωή του Άγγελου. Καχύποπτοι αστυνοµικοί, ένας ντετέκτιβ µε σκοτεινό παρελθόν, µια µυστηριώδης φοιτήτρια ιατρικής, ένας εκκεντρικός συλλέκτης έργων Τέχνης και µια φιλόδοξη ιδιοκτήτρια γκαλερί, µετατρέπουν την προσπάθεια του Άγγελου για την αποκάλυψη της αλήθειας σε δυσεπίλυτο γρίφο... Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. 

«Μίσια: Αριστοκρατία, πόλεμος, επανάσταση, προσφυγιά» του Μιχάλη Ανδρέοβιτς  

Σαν τυφώνας θα περάσει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος από τη ζωή του για να ανατρέψει ό,τι περίλαμπρο τού υποσχόταν μέχρι τότε η γεμάτη προνόμια καταγωγή του. Για να έρθουν στη συνέχεια οι επαναστάσεις –του Φλεβάρη και του Οκτώβρη–, αλλά και κυρίως ο αιματοβαμμένος εμφύλιος, και να σαρώσουν ό,τι είχε απομείνει.Ο Μίσια –παππούς του συγγραφέα– γόνος γαιοκτημόνων-μεγαλοτσιφλικάδων, ενός οίκου που οι απαρχές του χάνονται σε χρόνους παλιότερους της εποχής του Ιβάν του Τρομερού, θα δει έναν κόσμο να γκρεμίζεται γύρω του αλλά θα νιώσει και την ελπίδα πως ένας καλύτερος κόσμος είναι πιθανό να υπάρξει. Η Νατάσσα, ο νεανικός του έρωτας, θα τον συντροφεύσει στις χαρές αλλά και στις δυστοπίες που θα ακολουθήσουν. Στο Χάρκοβο –τη γενέτειρά του– αλλά και στην Πετρούπολη, στη Γενεύη και στην Κριμαία, θα ζήσει, θα ερωτευτεί, θα ονειρευτεί. Θα πολεμήσει αλλά και θα κινδυνεύσει η ζωή του στη Γαλικία ενάντια στους Αψβούργους. Το Τσαρίτσιν και το Βορονέζ, το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ θα τον δουν έφιππο ίλαρχο να καταδιώκει τους «λευκούς» αντιπάλους του. Για να τον υποδεχτεί, φυγάδα πλέον, το Κίεβο και μετά η Κριμαία, ώσπου στα τέλη του 1920, ως εμιγκρές, θα φτάσει στον Πειραιά. Θα αφήσει την τελευταία του πνοή το 1954 στον Πέπλο του Έβρου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.  

 «Μια σύντομη ιστορία του εικοστού αιώνα» του Κeith Schoppa 

Μέχρι το 1900 κανένας αιώνας στην Ιστορία δεν είχε γνωρίσει τον συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό και την έκταση της αλλαγής του 20ού αιώνα. Οι επαναστατικές ανακαλύψεις, οι τεχνολογικές επινοήσεις, οι πολιτικές ανακατατάξεις και οι επιστημονικές πρόοδοι επέφεραν ριζικές αλλαγές σχεδόν σε όλες τις πλευρές της ζωής. 
Χρησιμοποιώντας έναν ευρυγώνιο φακό που καλύπτει την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, την Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και την ήπειρο της Αμερικής, ο Σόπα καταγράφει τις σημαντικότερες εξελίξεις αυτού του αιώνα, από την κατάρρευση των αυτοκρατοριών ως την ανάδυση των αποαποικιοποιημένων εθνικών κρατών, από την 
άνοδο της παγκοσμιοποίησης ως την αυγή της ψηφιακής εποχής. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ: 

 «Για μια ζωή με νόημα» του Γρηγόρη Βασιλειάδη 

Ο συγγραφέας µοιράζεται προσωπικά περιστατικά, ψυχικές επιγνώσεις, αξέχαστες αναµνήσεις κι εσωτερικά βιώµατα που έµειναν µέσα του ανεξίτηλα εξαιτίας της αλήθειας που κουβαλούν στα σπλάχνα τους.Το βιβλίο είναι γραµµένο για όσους διψάνε για την ένωσή τους µε την Αλήθεια που, όχι, δεν είναι σχετική. Στις σελίδες του, γραµµένες µε άµεσο και βιωµατικό τρόπο, θα βρεις απαντήσεις σε ερωτήµατα που περισσότερο απαιτούν την προσοχή της καρδιάς σου. Ερωτήµατα που ξυπνάνε µέσα σου, γίνονται επιτακτικά και επίµονα όταν ο πόνος, η απώλεια και η απόγνωση δεν αφήνουν περιθώρια για µάταια ξοδέµατα και σπατάλες του χρόνου που σου αποµένει να ζήσεις. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. 

 «Ο μοναχός που έγινε CEO» του Θοδωρή Σπηλιώτη 

Το βιβλίο του Θοδωρή Σπηλιώτη κυκλοφορεί σε 13η έκδοση και στόχος του είναι να αναδείξει το αθωνικό management ως μια επιχειρηματική αποκάλυψη, η οποία, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 10 αιώνες αδιάλειπτης εφαρμοσμένης επιτυχίας, μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μιας νέας στρατηγικής κι ενός άλλου προσανατολισμού στη φιλοσοφία μιας σύγχρονης εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Άγιο Όρος συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ισχυρών παγκοσμίως brand names και αυτό το καθιστά από μόνο του μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης (case study). Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος. 

«Παιδί σε κρίση» της Αν-Κλερ Κλάιντινστ 

Ένα βιβλίο που γεννήθηκε από τη συνάντηση  δύο μαμάδων. Διασταυρώνοντας τις απόψεις, τις ευαισθησίες και τις εμπειρίες τους, προσκαλούν κάθε γονιό να αλλάξει οπτική για να κατανοήσει το παιδί του και όσα παίζονται στην καθημερινή συγκρουσιακή σχέση. 
Βασισμένο στην προσέγγιση της Θετικής Πειθαρχίας της Τζέιν Νέλσεν, το βιβλίο αυτό αποδίδει την καινοτόμο δύναμη της μεθόδου, ζωντανεύοντας μέσα από τη χιουμοριστική εικονογράφηση καθημερινές καταστάσεις και προσφέροντας πρακτικές και άμεσες λύσεις. Μια άμεση και κατατοπιστική εισαγωγή στη συναισθηματική νοημοσύνη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

«Μαμά, Μπαμπά, μ’ακούτε;» της Ελένης Βασιλειάδη 

Η Ελένη Βασιλειάδη μέσα από το βιβλίο της «Μαμά, Μπαμπά, μ’ ακούτε;» προσφέρει 110+ ενδυναμωτικές (και ανακουφιστικές) ιστορίες & ζωγραφιές για να συνδεθείς, να κατανοήσεις και να απολαύσεις πραγματικά τη σχέση με το παιδί σου. 

Οι ιστορίες και οι ζωγραφιές θα βοηθήσουν τον αναγνώστη στη σχέση του με το παιδί του.Επιπλέον σκοπός του βιβλίου είναι να δούμε τον κόσµο µε τα µάτια του παιδιού , να αποκωδικοποιήσουμε τις συµπεριφορές του κι έτσι να ανταποκριθούμε πιο δηµιουργικά, πιο αποτελεσµατικά και µε λιγότερες φωνές στις καθηµερινές κρίσεις και προκλήσεις. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top