5+1 συναυλίες ξένων καλλιτεχνών που γίνονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Κλείσε το εισιτήριο σου πριν εξαντληθούν

Μπορεί το καλοκαίρι που μας πέρασε να ήταν γεμάτο από εκδηλώσεις, όμως, και ο φετινός Σεπτέμβριος μας προσκαλεί σε έναν πρωτοφανή αριθμό συναυλιών εντός της πόλης. Εξάλλου, τα θέατρα και οι ανοιχτοί χώροι πολιτισμού στην Αθήνα δεν είναι και τόσο λίγα. Η πρωτεύουσα είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Και πλούσια σε lives καλλιτεχνών από χώρες του εξωτερικού. Ρίξε μία ματιά στις δικές μας επιλογές και κλείσε το εισιτήριο σου εγκαίρως!

15 απίθανες συναυλίες που γίνονται τον Σεπτέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις

Οι La Femme στο ΚΠΙΣΝ

La Femme

Το τελευταίο Parklife της σεζόν στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» έχει γαλλική διάθεση. Οι La Femme έρχονται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ και υπόσχονται να μας συνεπάρουν με τις μελωδίες τους. Αν και η μουσική των La Femme δύσκολα αποτυπώνεται σε λέξεις όσο απόλυτα βιώνεται στις σαρωτικές συναυλίες τους. «Το σημείο συνάντησης του catwalk με τον Καλιγούλα» είναι μια από τις γλαφυρές περιγραφές που έχουν εμπνεύσει σχετικά με την αισθητική της παρουσίας τους στη σκηνή. Μαζί τους δύο εξίσου ιδιαίτερα και αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής alternative rock σκηνής, οι The Steams και οι Dury Dava. Μία ψυχεδελική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. 
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Πότε; Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου - 19:30 

Η Emma Shapplin στο City Garden Festival

Emma Shapplin

Ρομαντική, μυστηριώδης και φλογερή, η Emma Shapplin συνδυάζει στις συναυλίες της την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Στην Ελλάδα το κοινό τη λατρεύει και το απέδειξε κάνοντας sold out τις συναυλίες της το 2019 και το 2021. Η Emma Shapplin έρχεται στο κατώφλι του φθινοπώρου να μας καταπλήξει ξανά σε μια παράσταση με ερμηνείες που αναδύονται από τα βάθη της ψυχής. Μια φωνή που αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η μουσική δεν εντάσσεται σε κατηγορίες, δεν υπακούει σε κανόνες και κομφορμισμούς. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Spente le stelle» αλλά και τις απίστευτες πωλήσεις του δίσκου «Carmine Meo» που έχει φτάσει στο ρεκόρ των 1.500.000 αντιτύπων, η καριέρα της απογειώθηκε. Μία σπάνια καλοκαιρινή γιορτή αφιερωμένη στην σπανιότερη αληθινή αγάπη.
Πού; City Garden Festival 
Πότε; Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου - 21:00 

Ο Goran Bregovic στο City Garden Festival

Goran Bregovic

Μια καλοκαιρινή γιορτή συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Goran Bregovic έρχεται στην Αθήνα και γιορτάζει μαζί μας την δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από την μια καρδιά στην άλλη. Η συναυλία του στο City Garden Festival by Christmas Theater περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα». Ραντεβού εκεί!
Πού; City Garden Festival
Πότε; Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου - 21:00 

Πάμε θέατρο; 7 αρχαίες τραγωδίες που θα δούμε στην Αθήνα μετά τις διακοπές

Ο Asaf Avidan στο Ηρώδειο

Asaf Avidan

Με ένα από τα πιο διαπεραστικά φαλτσέτα, το θεατρικό του βαρύτονο, το διάσημο ανδρόγυνο παιχνίδι του, τις τόσες πολλές τεχνικές και συναισθήματα, τη φωνή που φωνάζει ψυχή, από τις πιο ιδιαίτερες στην ιστορία της ποπ και ροκ μουσικής που έχει γραφτεί ότι θυμίζει αυτές της Janis Joplin, της Nina Simone και του Jeff Buckley, o Asaf Avidan κάνει την ζωή του τραγούδια από αυτά που στοιχειώνουν τις ζωές όλων μας. Με ιστορίες και στίχους απόλυτα προσωπικούς, ποιητικούς και αφαιρετικούς ανοίγει έναν μουσικό κόσμο ελεύθερο να ταυτιστείς και να χωρέσεις τις δικές σου ιστορίες. Μια μοναδική εμπειρία από αυτές που ζεις μια φορά γιατί η επόμενη δε θα είναι ποτέ ίδια.
Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πότε; Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου - 21:00 

Madrugada 

Η συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Οι αγαπημένοι Νορβηγοί του ελληνικού κοινού έκαναν την πολυαναμενόμενη επιστροφή τους μετά από 14 χρόνια, με το εκπληκτικό «Chimes at Midnight» και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε περιοδεία, για να γιορτάσουν την επανένωσή τους. Ιδανική τελευταία στάση για τους ίδιους θα ήταν το Παναθηναικό Στάδιο στην Αθήνα. Και εμείς δεν θα μπορούσαμε ούτε να τους χαλάσουμε χατίρι ούτε να λείπουμε από τη συναυλία τους. Πριν οι Madrugada κάνουν την εμφάνιση τους στην σκηνή, το κοινό θα απολαύσει την Amanda Tenfjord και την Ane Brun.
Πού; Καλλιμάρμαρο - Παναθηναϊκό Στάδιο
Πότε; Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου - 21:00 

Ο Eros Ramazzotti στο Ηρώδειο

Eros Ramazzotti

Ο Ιταλός «τροβαδούρος» θα επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο πέντε μαγευτικών κι ανεπανάληπτων εμφανίσεων σε σπουδαίους ιστορικούς χώρους, απαράμιλλης ομορφιάς κι ανυπέρβλητης αισθητικής σε Ευρώπη κι Ισραήλ. Έτσι, θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία στο τέλος του μήνα να τον απολαύσουμε στη σκιά της Ακρόπολης και να μας ταξιδεύει με την ερωτική του φωνή και τα μελωδικά του τραγούδια. Μία συναυλία - προπομπός της παγκόσμιας περιοδείας και μία χορταστική γεύση από την τελευταία δισκογραφική του δουλειά, Battito Infinito. Και όλα αυτά υπό το φως του φεγγαριού.
Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πότε; Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου - 21:00
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top