Madrugada: Η νορβηγική μπάντα που άκουγε Μίκη και αγαπά το μπουζούκι

Έρχονται στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο για μία μοναδική συναυλία

Τι είπαν οι Madrugada με αφορμή τη συναυλία τους στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Με φόντο την Ακρόπολη, κάτω από τον συννεφιασμένο αττικό ουρανό, οι Madrugada, το αγαπημένο νορβηγικό συγκρότημα με τον σκοτεινό, μελαγχολικό και λυρικό ήχο, συναντήθηκε, χθες, με δημοσιογράφους στην ταράτσα ενός νεοκλασσικού ξενοδοχείου, στο κέντρο της Αθήνας. 

Χαμογελαστοί, άνετοι, με μία μπύρα το χέρι, ο Sivert Høyem, ο Frode Jacobsen και ο Jon Lauvland Pettersen μίλησαν με αφορμή την επερχόμενη συναυλία τους, στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο, για το νέο άλμπουμ τους, «Chimes at Midnight», την αγάπη τους για το «μπουζούκι», αλλά και την παθιασμένη σχέση τους με το ελληνικό κοινό, ενώ δεν αρνήθηκαν να υπογράψουν αυτόγραφα.

συνέντευξη Τύπου των Μadrugada

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε, η συγγραφέας και μεταφράστρια, Βάσια Τζανακάρη.

O Sivert Høyem, ο Frode Jacobsen και ο Jon Lauvland Pettersen, ποζάρουν με φόντο την Ακρόπολη και δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

«Υπέγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο στο καπό μιας Mercedes»

Μιλώντας στο star.gr ο frontman της μπάντας, Sivert Høyem, επιβεβαίωσε τη φήμη που συνοδεύει τους Madrugada ότι υπέγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου. 

«Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν το πρώτο συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία ή με τον μάνατζέρ μας, αλλά υπογράψαμε στο καπό μιας παλιάς Mercedes έξω από ένα χρηματιστήριο στο Όσλο. Την ιδέα είχε ο Robert (Burås- o πρώτος κιθαρίστας της μπάντας, ο οποίος πέθανε το 2007), ο οποίος είχε ακούσει ότι ο Bruce Springsteen, είχε κάνει το ίδιο πράγμα. Αυτός ήταν ο λόγος, λοιπόν. Βγήκαμε από το γραφείο, έξω στο δρόμο… », είπε ενθουσιασμένος.

O Sivert Høyem επιβεβαίωσε στο star.gr ότι το συγκρότημα υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου

Madrugada: «Το να παίξουμε σε στάδιο ήταν ένα όνειρο που είχαμε σαν μπάντα»

Οι Madrugada επανενώθηκαν πριν από δυο χρόνια με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το πρώτο τους άλμπουμ «Industrial Silence», το 1999. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα τα μέλη της μπάντας δήλωσαν ότι ανυπομονούν για τη συναυλία που θα δώσουν στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο, η οποία θα σημάνει και το κλείσιμο του πρώτου μέρους της παγκόσμιας περιοδείας τους.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Σήμερα το πρωί πήγαμε και είδαμε το στάδιο στο οποίο θα τραγουδήσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που το είδα από κοντά και ήταν τόσο όμορφο. Είχαμε δει φωτογραφίες και ήταν τόσο μνημειώδες, ωστόσο βλέποντάς το από κοντά είναι ακόμα πιο μεγάλο και μνημειώδες. 

O frontman των Madrugada υπογράφει αυτόγραφα

O frontman των Madrugada υπογράφει αυτόγραφα

Πιστεύουμε ότι είναι το τέλειο μέρος για να έχουμε την πρώτη μας συναυλία σε στάδιο, το οποίο είναι ένα όνειρο που είχαμε σαν μπάντα εδώ και πολλά- πολλά χρόνια», είπε ο Sivert Høyem κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

αφίσα των Madrugada

Η αφίσα που υπέγραψε ο τραγουδιστής των Madrugada για το star.gr

«Πάντα φτιάχναμε μουσική που ήταν προορισμένη για να παίζεται σε στάδια, οπότε το να παίξουμε (στο Kαλλιμάρμαρο) είναι ένα όνειρο όλων μας, που γίνεται πραγματικότητα», σημείωσε και ο ντράμερ, των Madrugada, Jon Lauvland Pettersen.

This is Athens City Festival - Επίσημη «πρώτη» για το ανοιξιάτικο Φεστιβάλ

«Ο Μίκης Θεοδωράκης και μια βραδιά στη Θεσσαλονίκη»

Ερωτώμενοι σχετικά για το ύφος της μπάντας τους, οι Madrugada χαρακτήρισαν το συγκρότημά τους «απλά ροκ», ενώ όπως είπαν, επιθυμία τους είναι να γράφουν διαχρονική μουσική. Οι ίδιοι αναφέρθηκαν και στη σχέση τους με την ελληνική κουλτούρα.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, ήταν πολύ μεγάλος τη δεκαετία του 80, όταν μεγαλώναμε», σημείωσε ο Jon Lauvland Pettersen. 

Ο Frode Jacobsen υπογράφοντας αφίσες για τη συναυλία των Madrugada

«Αγαπάμε το μπουζούκι, ως μουσικό όργανο», ανέφερε και ο Sivert Høyem, ο οποίος, όμως, παραδέχθηκε πως αν και το συγκρότημα έχει επισκεφθεί πολλές την Ελλάδα, ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να εμβαθύνει στην ελληνική κουλτούρα. 

Take me Home: To Ροκ Μιούζικαλ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Αγαπώ όμως τον ήχο από το μπουζούκι… και είμαι μεγάλος φαν του Vangelis (Παπαθανασίου)», είπε και θυμήθηκε μια βραδιά που πέρασε σε ένα παραδοσιακό μαγαζί της Θεσσαλονίκης.

η αγάπη του τραγουδιστη των Madrugada για το μπουζούκι

Ο τραγουδιστής των Madrugada μιλά για την αγάπη του για το μπουζούκι

«Κάτι που παρατήρησα κάποτε στη Θεσσαλονίκη, όταν πήγα σε ένα παραδοσιακό μαγαζί, ήταν ότι δεν είχε σημασία ποιος ήταν ο τραγουδιστής…Ήταν το “μπουζούκι” που οδηγούσε…ήταν η δική του μπάντα», συμπλήρωσε.

Φεστιβάλ Αθηνών: Με την «Άλκηστη» του Ευριπίδη ανοίγουν τα Επιδαύρια

«Ήταν σαν να συνδεόμασταν ξανά με τις ρίζες του συγκροτήματος»

Τα μέλη του συγκροτήματος, μίλησαν ακόμα για την περιοδεία τους, τη δημιουργία του νέου τους μουσικού άλμπουμ στο Los Angeles, το «Chimes at Midnight», αλλά και τις συναυλίες στην post covid εποχή.  

«Ήταν σαν να συνδεόμασταν ξανά με τις ρίζες του συγκροτήματος. Ήταν σημαντικό για εμάς, να παίζουμε και να ηχογραφούμε ζωντανά μετά από χρόνια. Ήταν πολύ επιτυχημένη περιοδεία», ανέφερε ο Jon Lauvland Pettersen.

o δημοσιογράφος του star.gr  Ανέστης Συμεωνίδης με τα μέλη των Madrugada

Τα μέλη του ροκ συγκροτήματος Madrugada με τον δημοσιογράφο του star.gr Ανέστη Συμεωνίδη

«Σημαίνει πολλά και είναι ξεχωριστό να βγαίνουμε και να συναντιόμαστε μαζί και να μοιραζόμαστε την εμπειρία της ζωντανής μουσικής. Σημαίνει πολλά για την μπάντα μας και πιστεύω ότι ήταν κάτι που έλειψε σε εμάς, αλλά και στο κοινό, αυτή η ανθρώπινη σύνδεση της κοινότητας, μέσα από τη μουσική», ανέφερε από την πλευρά του ο Sivert Høyem. 

ο τραγουδιστής των Madrugada

O τραγουδιστής των Madrugada

«Ήσασταν το καλύτερο κοινό που είχαμε παίξει»

Οι Madrugada εξήγησαν ότι διατηρούν μια παθιασμένη σχέση με το ελληνικό κοινό.

«Η μουσική μας έχει μια δόση στεναχώριας και μια αίσθηση σοβαρότητας, κατά έναν τρόπο. Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε στην Ελλάδα οι άνθρωποι πήραν τη μουσική μας στα σοβαρά και πιστεύω ότι ήταν αυτό που χρειαζόμασταν εκείνο το χρονικό σημείο, γιατί κάναμε ήδη πολλές περιοδείες. 
υπογράφοντας αυτόγραφα

Ο  Sivert Høyem υπογράφει αφίσες των Madrugada

Χωρίς να θέλω να σας χαϊδέψω την πλάτη, ήσασταν το καλύτερο κοινό που είχαμε παίξει μέχρι τότε, στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Αυτό μας έκανε τεράστια εντύπωση και συνεχίζουμε να επιστρέφουμε και εσείς να έρχεστε στις συναυλίες μας… Και να τώρα που θα παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα… Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο μέρος για να γίνει αυτό. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο που να έχουμε δώσει συνέντευξη τύπου με τέτοια θέα (ενν. την Ακρόπολη)», ανέφερε ο τραγουδιστής των Madraguda, Sivert Høyem. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top