Έξι βιβλία για την Επανάσταση του 1821

Οι προτάσεις του star.gr για μικρούς και μεγάλους

βιβλία

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και το star.gr επέλεξε 6 βιβλία από την πλούσια εκδοτική παραγωγή ,με αφορμή την επέτειο, που αξίζει να διαβάσετε.

6 νέες εκδόσεις για τους μικρούς αναγνώστες

«Τα ψιλά γράμματα της Ιστορίας» του Θεόδωρου Παναγόπουλου

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος παρουσιάζει στο βιβλίο του «Τα ψιλά γράμματα της Ιστορίας» άγνωστες σελίδες γύρω από την επανάσταση του 1821.Ο  συγγραφέας αποκαλύπτει με τόλμη οδυνηρές και συγκλονιστικές αλήθειες για την μεγάλη Επανάσταση των Ελλήνων, ανασύρει γεγονότα που αποκαθηλώνουν κατασκευασμένους ήρωες και αποδίδει τιμές στους αληθινούς αγωνιστές και στους αληθινούς μάρτυρες της Παλιγγενεσίας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος.

 

«Μαντώ Μαυρογένους» της  Χρυσάνθης Καραϊσκου

Οι εκδόσεις Διάπλαση μας παρουσιάζουν τη ζωή της Μαντώς Μαυρογένους μέσα από την ξεχωριστή πένα της  Χρυσάνθης Καραϊσκου και την εξαιρετική εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου.
Η Μαντώ Μαυρογένους υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια αρχόντισσα που ξόδεψε όλη της την περιουσία για να βοηθήσει τους συμπατριώτες της να πολεμήσουν τους Οθωμανούς, μπαίνοντας μάλιστα η ίδια μπροστά σε πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Η πρωτότυπα γραμμένη και εξαιρετικά εικονογραφημένη ιστορία μιας ηρωίδας που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία τους.

Θέμα star.gr: Οι τελευταίες σπουδαίες εκδοτικές προτάσεις του 2020

«Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821» της Βασιλικής Μαρκάκη και του Ζήνωνα Ζαμπακίδη

Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας παρουσιάζουν 50 ηρωικές μορφές της  επανάστασης σε μια ξεχωριστή εικονογράφηση. Ένα σημαντικό βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τους ήρωες του 1821 μέσα από μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση.

Πενήντα άνθρωποι, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί, αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τις ιστορίες τους, δίνοντας μια ανθρώπινη νότα στα γεγονότα της εποχής. Όλοι τους –αγωνιστές, υποστηρικτές, φιλέλληνες, αντίπαλοι, άντρες αλλά και γυναίκες– ξεχώρισαν και συνέδεσαν τη ζωή και το όνομά τους με ένα από τα κρισιμότερα γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας και έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία της Ελλάδας που γνωρίζουμε και στην οποία ζούμε σήμερα.

«Ο φυλακισμένος του Ιτς Καλέ» του Θεόδωρου  Παναγόπουλου

«Ο φυλακισμένος του Ιτς Καλέ» είναι ένα ιστορικό βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο συγγραφέας  μας παρουσιάζει τη ζωή του Γέρου του Μοριά και τη φυλάκιση του με την κατηγορία για προδοσία του ανήλικου βασιλιά Όθωνα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας: «Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι το σιάσιμο μιας σφαλερής ιδέας οπού έως τώρα εβασίλεψε και βασιλέβει ακόμη στην κοινωνία μας. Η κοινωνία νομίζει πως δεν πρέπει να ξεσκεπάζονται τα ελαττώματά της, και θεωρεί ως εγκληματίαν εκείνον οπού το κάμη. Νομίζει εξεναντίας ότι είναι χρέος κάθε καλού πατριώτη να κηρύττη αρετές εις τον τόπον των ελαττωμάτων της. Τούτο έκαμε, ώστε ο καθένας, φοβούμενος την πρόληψή της, αρνήθηκε ναν της ανοίξη τα μάτια εις τες αληθινές πηγές των κακών της. Ενώ απ΄ άλλο μέρος οι κατεργαραίοι, που σε κάθε κοινωνία ποτέ δεν λείπουνε, εκερδοσκοπήσανε ναν την αποκοιμήσουν, απάνω στον κρημνό της ανοησίας της, για να κλέψουνε την υπόληψή της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο .... από βιβλία

«1821 Τα Δοξασμένα Χρόνια» από τη Στέλλα Σωτηροπούλου-Γουδη και τον Χρίστο Γουδή

Οι εκδόσεις Κάκτος μας παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με παιδαγωγικές διαστάσεις, στο πλαίσιο της πεποίθησης ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι απόλυτα συνυφασμένο με την αναγωγή της στο ένδοξο παρελθόν της.
Η ζωντανή εικονογράφηση από τη Στέλλα Σωτηροπούλου-Γούδη, εμπνευσμένη από κλασικά εικαστικά έργα, ο συνεκτικός τρόπος συγκρότησης, εσωτερικής συνοχής, και έκθεσης των επαναστατικών γεγονότων, και η εύληπτη ποιητική αφήγησή τους από τον Χρίστο Γούδη, διαμορφώνουν κατά τρόπο αριστουργηματικό το πάνθεον των ηρώων και των ηρωισμών της Ελληνικής Επανάστασης, ως επισφράγισμα και ενοποιητικό σύμβολο των απελευθερωτικών αγώνων και θυσιών του λαού μας, που χαράσσεται έτσι ανεξίτηλα στη μνήμη.

Έξι βιβλία που θα αλλάξουν τη ζωή σου!

«Μπουμπουλίνα» της  Χρυσάνθης Καραϊσκου

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια δυναμική γυναίκα που εργάστηκε σκληρά για την υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας, μπαίνοντας επικεφαλής του στόλου που ναυπήγησε η ίδια και πολεμώντας στο πλευρό των συντρόφων της.

 Αναμφίβολα η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ήταν η σημαντικότερη ηρωίδα του 1821. Η προσφορά της στην Επανάσταση ήταν μεγάλη. Μέσα σε δυο σχεδόν χρόνια, ξόδεψε την τεράστια περιουσία της για τον Αγώνα και την Ελλάδα. Παρά το γεγονός αυτό, γνώρισε διώξεις και περιφρόνηση.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top