Έξι βιβλία που θα αλλάξουν τη ζωή σου!

Οι προτάσεις του star.gr για να μεταμορφώσεις τη καθημερινότητά σου

Έξι βιβλία για να μεταμορφώσεις τη ζωή σου

Το star.gr παρουσιάζει έξι σπουδαία εγχειρίδια για να διαλέξετε αυτό που θα ομορφύνει τη ζωή σας. Τα βιβλία αυτά έχουν σκοπό να ρυθμίσουν το θυμό που όλοι έχουμε νιώσει σε συναναστροφές μας, αλλά και θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας με μοναδικό σκοπό τον εντοπισμό της εσωτερικής δύναμης που κρύβετε μέσα μας.

Βιβλία που θα βελτιώσουν τη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών από τον σπουδαίο ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι αλλά και ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο που θα δείξει τη δύναμη και τον πλούτο του εφηβικού εγκεφάλου αποδεικνύοντας ότι η εφηβεία δεν είναι μια περίοδος ανωριμότητας, όπου οι ξέφρενες ορμόνες κάνουν τους έφηβους να «τρελαίνονται».

Δώδεκα φιλοσοφικά αναγνώσματα που μπορούν να μας κάνουν σοφότερους

«Σκέψου σαν μοναχός» του Jay Shetty

Το νέο βιβλίο του σούπερ σταρ των social media, Jay Shetty, μέλους της λίστας Forbes των 30 κάτω από 30 που αλλάζουν τα δεδομένα στον κόσμο και δημιουργού του No 1 podcast On Purpose κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. O Jay Shetty αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.

Παρουσιάζει βήμα βήμα πώς να χτίσεις τη δύναμή σου μετατοπίζοντας το βάρος από την εικόνα σου στην αυτοεκτίμηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο DEEPAK CHOPRA.

Ο συγγραφέας μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου μπορούσες να γίνεις τρία πράγματα – γιατρός, δικηγόρος ή αποτυχημένος. Οι δικοί του ήταν πεπεισμένοι ότι διάλεξε το τρίτο: αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολεγίου του, πήγε στην Ινδία να γίνει μοναχός, να κάνει διαλογισμό τέσσερις με οκτώ ώρες την ημέρα και να αφιερωθεί στο να βοηθάει τους άλλους. 

Σε αυτό το βιβλίο, βασισμένος σε όσα έζησε ως μοναχός, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας προς τη δύναμη και προς αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε. Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με τις δικές του πλούσιες εμπειρίες στο άσραμ, αποκαλύπτει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες για να βρούμε την ηρεμία και το νόημα που όλοι έχουμε μέσα μας .Καταφέρνει και μετουσιώνει τα αφηρημένα διδάγματα σε συμβουλές και ασκήσεις που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το στρες, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να μεταδώσουμε τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας στον κόσμο. Aποδεικνύει ότι όλοι μπορούν –και πρέπει– να σκέφτονται σαν μοναχοί.

«Η δύναμη και ο πλούτος του εφηβικού εγκεφάλου» του Daniel Siegel

Πρόκειται για έναν μοναδικό οδηγό για να κατανοήσουμε το θαυμαστό εφηβικό εγκέφαλο. Για να καταλάβουμε κυρίως εμείς οι γονείς τους μύθους γύρω από την εφηβεία, τους οποίους η επιστήμη πλέον καταρρίπτει. Οι νέοι δεν τρελαίνονται στην εφηβεία ούτε χάνουν το μυαλό τους. Αντίθετα μπορούν να ακμάσουν χάρη σε αυτήν τη σημαντική περίοδο της ζωής τους.

Η δύναμη και ο πλούτος του εφηβικού εγκεφάλου θα μας βοηθήσει να δούμε τις πραγματικές αλήθειες με σκοπό να γίνει η ζωή ευκολότερη τόσο για τους εφήβους όσο και για τους ενήλικες.

Μεταξύ 12 και 24 ετών, ο εγκέφαλος αλλάζει σημαντικά και πολλές φορές αυτό αποτελεί πρόκληση και για τους ίδιους τους εφήβους και για τους ενήλικες. Είναι φυσικό πολλοί γονείς να αντιμετωπίζουν την εφηβεία των παιδιών τους με βαθιά ανησυχία, ίσως και φόβο. Σύμφωνα με τον δρ Σίγκελ, αν γονείς και έφηβοι καταφέρουν να συνεργαστούν ώστε να κατανοήσουν σε βάθος την επιστήμη του εγκεφάλου, που προκαλεί όλη αυτή την αναταραχή, θα μπορέσουν να μετουσιώσουν τη σύγκρουση σε σύνδεση και να δημιουργήσουν μια σχέση αλληλοκατανόησης.
Βασιζόμενος σε σημαντικές νέες μελέτες στον τομέα της διαπροσωπικής νευροβιολογίας, ο δρ Σίγκελ εξερευνά συναρπαστικούς τρόπους κατανόησης της λειτουργίας του εφηβικού εγκεφάλου, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να αξιοποιήσουν αυτή τη συναρπαστική περίοδο ανάπτυξης, αλλαγών και πειραματισμών, ελαττώνοντας τη μοναξιά και τη δυσφορία που συχνά επιφυλάσσει, τόσο για τους γονείς όσο και για τους ίδιους του έφηβους. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος!

«Μεγαλύτερη αλλά Καλύτερη, αλλά Μεγαλύτερη» των Carolin de Maigret και Sophie Mas
 

Το βιβλίο «Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη» διαθέτει το παιχνιδιάρικο χιούμορ και την έμπειρη καθοδήγηση που
θα περίμενε κανείς από συγγραφείς με ελεύθερο πνεύμα όπως η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας, εδώ όμως οι συμβουλές
εστιάζονται στη νοοτροπία της Γαλλίδας καθώς δρασκελίζει ολοταχώς τα χρόνια.

Οι δύο συγγραφείς επιστρέφουν για να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον περιγράφοντας με διασκεδαστικό τρόπο το πώς ανακαλύπτουν
ότι μετριάζουν την αγαπημένη τους συμπεριφορά του κακού κοριτσιού καθώς έρχονται αντιμέτωπες με θέματα όπως η ομορφιά, ο έρωτας, η γοητεία, αλλά και η καθημερινότητα, η οικογένεια, η εργασία και η εργένικη ζωή.

Η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας παραμένουν οι ανατρεπτικές μποέμισσες που θα σου πουν όσα δεν περιμένεις ν’ ακούσεις,
ακριβώς με τον τρόπο που θα ήθελες να τα ακούσεις. Θα σου πουν ότι τα πράγματα δεν είναι πια ίδια όταν ένας τριαντάρης
σκάει στο πάρτι και δε σου ρίχνει ούτε μια ματιά· όταν ξυπνάς νιώθοντας υπέροχα και όλοι σού λένε πόσο κουρασμένη δείχνεις·
και ότι ξέρεις πως έχεις πια μεγαλώσει όταν δε βλέπεις την ώρα να γυρίσεις σπίτι.

Κόμπλεξ εναντίον αυτοπεποίθησης, αντίσταση εναντίον αποδοχής, πάθος εναντίον ηρεμίας –οι πνευματώδεις σύντομες αφηγήσεις
των Ντε Μεγκρέ και Μας σκιαγραφούν τα διαφορετικά στάδια της ενηλικίωσης με τη ματιά της νοσταλγικής αλλά μοντέρνας γυναίκας.
Από το αυστηρά προσωπικό παράδοξο ως το παραδόξως πάγκοινο, στο Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη αποτυπώνονται στιγμές της καθημερινής ζωής που θα κάνουν την αναγνώστρια να κατανεύσει, να ξινίσει τα μούτρα, να ξεκαρδιστεί στα γέλια...

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL!

«Γονείς και παιδιά» των Χόρχε και  Ντέμιαν Μπουκάι, από τις εκδόσεις Opera
 

Ο παγκοσμίως γνωστός συγγραφέας, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Χόρχε Μπουκάι σε ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο, αυτή τη φορά μαζί με τον γιό του. Ένα πραγματικά φανταστικό βιβλίο που πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά οι γονείς.

Τα βιβλία του Μπουκάι έχουν μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι γράφει απλά και λιτά, με παραδείγματα και με παραβολές. Χρησιμοποιεί τα παραμύθια σαν διδακτική μέθοδο και αυτό αρέσει πολύ στον κόσμο καθώς γίνεται πάντα κατανοητός.

Μιλάει για τον εαυτό του και όχι για εκείνους, και αυτό τους αρέσει. Και μιλάει για όσα φάνηκαν σε εκείνον χρήσιμα και όχι για όσα θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε άλλους. Και κυρίως γράφει για να τον καταλάβει η μαμά του! Και είναι αλήθεια. Η μητέρα του πήγε λίγες τάξεις του δημοτικού. Άρχισε να απολαμβάνει το διάβασμα μετά τα 30, κυρίως μέσα από τα δικά του κείμενα. Μερικές φορές τού έλεγε «δεν καταλαβαίνω τίποτα». Και της εξηγούσε. «Και γιατί δεν γράφεις όπως μου τα εξηγείς;» ήταν η απάντηση.

Σε αυτό το βιβλίο ο  Χόρχε και ο Ντεμιάν Μπουκάι συζητούν για την πρώτη, την κρισιμότερη και πιο καθοριστική σχέση της ανθρώπινης ύπαρξης: αυτήν που συνδέει τους γονείς με τα παιδιά τους. Προσπαθώντας να εκφράσουν τη δική τους άποψη στα αιώνια ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο από τη γέννηση μέχρι το θάνατο, δε διστάζουν να διαφωνήσουν και δεν προσπαθούν να καλύψουν τις διαφορετικές τους απόψεις. Τι σημαίνει να είσαι γονέας; Ποιος ο λόγος να γίνεις; Τι είναι αυτό που καθιστά κάποιον «περισσότερο γονέα» από κάποιον άλλο; Τι σημαίνει «είμαι πατέρας» και τι «είμαι μητέρα»;

Με αφετηρία την επαγγελματική τους εμπειρία ως ψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές, προσεγγίζουν το θέμα της πατρότητας και συμφωνούν ότι από τη στιγμή που αποκτάς ένα παιδί, πέρα και έξω από τη βιολογική σχέση που σε συνδέει μαζί του, καλείσαι να εκπληρώσεις μια λειτουργία που προϋποθέτει πως αισθάνεσαι, σκέφτεσαι και ενεργείς ως γονέας.

Ο αναγνώστης θα βρει μία κατηγοριοποίηση των διαφόρων «τύπων γονέων» που συνήθως εντοπίζουμε στη σύγχρονη κοινωνία (αμελείς, αυταρχικοί, πολιτικά ορθοί κ.λ.π...) καθώς και μερικές απόψεις για το πώς μπορούμε να χτίσουμε με τα παιδιά μας τον τύπο σχέσης που επιθυμούμε.

To σπουδαίο αυτό εγχειρίδιο κυκλοφορεί από τις εκδόσιες Opera!

8 κλασικά + 3 σύγχρονα αναγνώσματα για φθινοπωρινές βιβλιο-αποδράσεις

«Ανάμεσα σε ηλίθιους» του Τόμας Έρικσον
 

Σίγουρα θα ταυτιστείτε με τον τίτλο του βιβλίου, είναι πετυχημένος καθώς όλοι έχουμε σκεφτεί πολλές φορές ότι βρισκόμαστε  ανάμεσα σε ανθρώπους εριστικούς, σε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από εμάς και  δεν μας καταλαβαίνουν. Για τον λόγο αυτό ο Τόμας Έρικσον μας παρουσιάζει τους τέσσερις βασικούς τύπους συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς. Μέσα από την παρουσίαση αυτή μας βοηθάει να κατανοήσουμε  τον κάθε τύπο ατόμου και να καταφέρουμε τελικά να  επικοινωνήσουμε μαζί του. Θα καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και θα τελειοποιήσουμε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές μας. Μέσα από αυτό το πολύτιμο εγχειρίδιο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα θα διαχειριστούμε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση βελτιώνοντας  τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα. Καταλαβαίνουμε  πότε πρέπει να μιλήσουμε και πότε όχι και γενικά αλλάζει ο τρόπος αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό. Ο συγγραφέας κατατάσσει τον εαυτό του σε δύο κατηγορίες ,στους μπλε και στους κόκκινους. Εσείς δεν έχετε παρά να διαπιστώσετε σε ποια ομάδα ανήκετε…

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα!

«Τοξικοί άνθρωποι» του Μπερνάρντο Σταματέας
 

Το σημαντικό αυτό εγχειρίδιο θα σας βοηθήσει ν' αναγνωρίσετε τους Τοξικούς ανθρώπους για να τους αντιμετωπίσετε χωρίς να δηλητηριάζεστε.

Καθημερινά, στην πορεία της ζωής μας, συναντιόμαστε με προβληματικούς ανθρώπους, αυταρχικούς, υποτιμητικούς, αλαζόνες, ζηλόφθονους, οξύθυμους, εύθικτους, προσβλητικούς… και πάει λέγοντας. Όλοι αυτοί οι «τοξικοί» άνθρωποι μας δημιουργούν άγχος, δυσφορία, πονοκέφαλο, ταχυκαρδία, στρες, σφίξιμο στο στομάχι, και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς είναι τόσο πιεστικοί και αποδομητικοί, που μπορεί να καταστρέψουν τη ζωή μας, να διαλύσουν τα όνειρά μας, να μας απομακρύνουν από τους στόχους μας ή ακόμη και να μας στείλουν στον άλλον κόσμο πριν της ώρας μας!

Πώς να αναγνωρίσουμε τους «τοξικούς» ανθρώπους; Πώς να προστατευτούμε από την αρρώστεια που μας εκτοξεύουν; Πώς να θέσουμε όρια και φραγμό στην τοξική τους επίδραση; Πώς να τους απομακρύνουμε από τον ορίζοντά μας, χωρίς να δηλητηριαστούμε; Ο Μπερνάντο Σταματέας απαντάει σε αυτά τα ζωτικά ερωτήματα με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα. Οι συμβουλές του θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις υγιείς και θετικές.

Ένα βιβλίο κλειδί για όσους έχουν την ανάγκη να αγαπήσουν επιτέλους τον εαυτό τους!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top