6 νέες εκδόσεις για τους μικρούς αναγνώστες

Το star.gr παρουσιάζει βιβλία που αξίζει να διαβάσουν τα παιδιά

βιβλία για παιδιά

Περιπέτειες με πολλή δράση και μυστήριο. Όμορφες ιστορίες για τη φιλία και τα όνειρα που κάνουμε στη ζωή. Βιβλία με σπουδαία  μηνύματα για τα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Βιβλία που αλλάζουν ακόμη και την αρχή των παραμυθιών.

Συνέντευξη Star.gr : Η Ηρώ Σκάρου μας παρουσιάζει τη ζωή έτσι όπως είναι!

«Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821» της Βασιλικής Μαρκάκη και του Ζήνωνα Ζαμπακίδη

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και οι εκδόσεις Ψυχογιός μας παρουσιάζουν 50 ηρωικές μορφές της  επανάστασης σε μια ξεχωριστή εικονογράφηση. Ένα σημαντικό βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τους ήρωες του 1821 μέσα από μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση.

Στο βιβλίο «Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821» πενήντα άνθρωποι, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί, αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τις ιστορίες τους, δίνοντας μια ανθρώπινη νότα στα γεγονότα της εποχής. Όλοι τους –αγωνιστές, υποστηρικτές, φιλέλληνες, αντίπαλοι, άντρες αλλά και γυναίκες– ξεχώρισαν και συνέδεσαν τη ζωή και το όνομά τους με ένα από τα κρισιμότερα γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας και έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία της Ελλάδας που γνωρίζουμε και στην οποία ζούμε σήμερα.

«Το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας για παιδιά» του Χρήστου Δημόπουλου

Ο Χρήστος Δημόπουλος μας παρουσιάζει, σε μια προσεγμένη έκδοση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, «Το Πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας για παιδιά».

Προτού καλά καλά κλείσει ένας χρόνος από το ξεκίνημα της Επανάστασης του 1821 και πολύ πριν η σκλαβωμένη Ελλάδα αποκτήσει επιτέλους και επίσημα την ανεξαρτησία της, το 1830, μια χούφτα Έλληνες πατριώτες, που αντιπροσώπευαν τις επαναστατημένες περιοχές, μαζεύτηκαν σ’ ένα άγνωστο ως τότε χωριό της Αργολίδας.

Εκεί, αφού συζήτησαν για μέρες, έγραψαν και ψήφισαν ένα κείμενο που περιέγραφε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τους κανόνες λειτουργίας του νέου κράτους, που ξαναγεννιόταν από τις στάχτες του.

Το κείμενο εκείνο, που ονομάστηκε «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», ήταν το πρώτο Σύνταγμα της πατρίδας μας και αυτή είναι η ιστορία του μέσα από την εμπνευσμένη γραφή του Χρήστου Δημόπουλου.

Ο Φιρφίρης: Ένα μαγικό μπουρμπουληθροταξίδι για μικρούς βιβλιοφάγους

«Μια φορά πλην έναν καιρό» της Αθανασίας Χαλατσογιάννη

Η Μια φορά και ο Ένας καιρός αποφάσισαν να χωρίσουν, ν' αλλάξουν την αρχή των παραμυθιών και να μη ζήσουν μαζί την αρχή της Ιστορίας.

Η Αθανασία Χαλατσογιάννη προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες μια  αντι-ιστορία για να αλλάξει των παραμυθιών η αφετηρία.
Τώρα πια  η Μια Φορά θα κάνει πράγματα μόνη της για ....πρώτη φορά. Θα χτενίσει μαλλιά πριγκίπισσας ,θα κερδίσει έναν βασιλικό χορό και θα καταφέρει να ψηλώσει ακόμη και τους επτά νάνους.

Μια διαφορετική ιστορία που αλλάζει τα στερεότυπα για όλους εκείνους που θέλουν ελεύθερα να κάνουν μια διαφορετική αρχή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

«Η Τσουβαλίτσα και ο Κουαξάκης – Δύο αχώριστοι φίλοι» από τη Δήµητρα Ακριτίδου και τη Μάχη Γιαννακουδάκη

 

Μία ιστορία που αναδεικνύει τη σημαντικότητα των φιλικών σχέσεων και των θετικών συναισθηµάτων στις σχέσεις των ανθρώπων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Οι δύο ήρωες  µέσα από την δύναµη της φιλίας τους ξεπερνούν τα εµπόδια, επιτυγχάνοντας τους στόχους τους. Οι δυο τους θα συναντηθούν μέσα στο δάσος όταν η Τσουβαλίτσα θα χαθεί και εκείνος θα τη βοηθήσει να γυρίσει πίσω στην οικογένεια της. Αυτή τη φορά όμως ο πολύτιμος φίλος της θα μείνει  μαζί της γιατί οικογένεια λέγονται όσοι σε αγαπάνε, σε φροντίζουν και σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος.

«Ο Πιλοτίμος» της  Μανταλένας Οικονόμου

Τι κι αν τα όνειρα φαντάζουν άπιαστα και μακρινά;

Ένα πρόβατο ονειρεύεται ότι πετάει…

Ένα κατσικάκι είναι δίπλα του και το βοηθάει…

Η Μανταλένα Οικονόμου εμπνεύστηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο Πιλοτίμος» κοιτώντας τα σύννεφα. Ο πρωταγωνιστής της ονειρεύεται ότι πετάει.. Θέλει πολύ να γίνει πιλότος και να κατακτήσει τους αιθέρες. Δίπλα του έχει ένα κατσικάκι που χαίρεται να προσφέρει τη βοήθεια του στους φίλους του. Οι δυο τους  κυνηγούν άπιαστα όνειρα που μπορεί στον κόσμο των μεγάλων να μοιάζουν ακατόρθωτα στον δικό τους όμως μπορούν να πραγματοποιηθούν. Μια όμορφη και συγκινητική ιστορία για τα όνειρα ,τη φιλία και τη στήριξη που  χρειάζεται κάποιος για να τα πετύχει ότι ονειρευτεί. Το βιβλίο της κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

«Run Lola Run » από τη Μάρνη Χατζηεµµανουήλ

H  δημοσιογράφος Mάρνη Χατζηεμμανουήλ μας συστήνει μια διαφορετική κότα , τη Λόλα που είναι μάλιστα και η πιο έξυπνη κότα! Η ξεκαρδιστική περιπέτειά της εκτυλίσσεται στα Νέα Φλογητά και ξεκαθαρίζει στους μικρούς αναγνώστες ότι το να λες σε κάποιον «είσαι κότα», υπονοώντας ότι είναι δειλός, κάθε άλλο παρά αντιπροσωπεύει τη Λόλα. Είναι κότα και φαίνεται.

«Ό,τι δεν λύεται, κόπτεται» είναι το µότο της.

Ούτε και έχει ενός κοκόρου γνώση φυσικά… γιατί είναι κότα και όχι κόκορας. Επιπλέον, γιατί γνωρίζει καθεµία κότα στο κοτέτσι µε το µικρό της όνοµα -και δεν είναι λίγες σε αριθµό-, καταλαβαίνει τι σηµαίνουν 30 διαφορετικοί ήχοι και ξέρει να αναγνωρίζει τον κίνδυνο πριν ακόµα ξεσπάσει!

Τη νύχτα που το ασπροκούναβο επιτέθηκε στα τρία κοτέτσια ήµασταν όλοι εκεί. Αλλά µόνο η Λόλα µπορούσε να λύσει το µυστήριο…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top