Θέατρο Σκιών: Ο Καραγκιόζης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το τελευταίο φαγοπότι του Καραγκιόζη

ο Καραγκιόζης στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κάθε Κυριακή του Αυγούστου, ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στήνουν τον μπερντέ τους στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και ζωντανεύουν μια σειρά εκλεκτών έργων από το ρεπερτόριο του ελληνικού Θεάτρου Σκιών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους.

Το βιβλίο του Τάσου Φούντογλου εμπνευσμένο από την απώλεια της μητέρας του

Το πρόγραμμα των παραστάσεων του Αυγούστου, το οποίο πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχει ως εξής:

Κυριακή 09/08, 20.30, Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Όποιος θέλει να χωρίσει...να σηκώσει το χέρι του: Απιστίες και ανατροπές

Το τελευταίο φαγοπότι του Καραγκιόζη

Ο Καραγκιόζης, μετά από μια μεγάλη περίοδο ανεργίας, βρίσκει, επιτέλους, μια καλή θέση εργασίας στο αρχοντικό σπίτι του κυρίου Αριστόβουλου. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα θα έρθουν, όμως, από εκεί που δεν το περιμένει, βάζοντάς τον σε μεγάλους μπελάδες!
Κυριακή 16/08, 20.30, Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μάγος των Ινδιών

Εξωτική παραλλαγή του 1960 στον κλασικό «Προφήτη», που υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες κωμωδίες στο ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών. «Ο Μάγος των Ινδιών» (ή «Ο Τάφος του Ινδού») κέρδισε το κοινό και χάρισε γέλιο και συγκίνηση σε χιλιάδες θεατές.

Κυριακή 23/08, 20.30, Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Αγγέλω η λησταρχίνα Παρουσιάζεται για πρώτη φορά

Πρωτότυπη ληστρική κωμική περιπέτεια, γραμμένη το 2017 από τον Γιάννη Παπαδόπουλο–Γιουβάν, στο μοτίβο των προπολεμικών έργων φουστανέλας που έως σήμερα το κοινό αγαπά ιδιαίτερα.

Κυριακή 30/08, 20.30, Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Οι Σαρανταπέντε Γιάννηδες

Αστική κωμωδία του Θεάτρου Σκιών, γραμμένη από τον Άθω Δανέλλη το 1998. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 και γνώρισε επιτυχία.

Οι φιγούρες και τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά γι’ αυτές τις παραστάσεις από τον καραγκιοζοπαίχτη, ζωγράφο και φιγουροποιό Γιάννη Παπαδόπουλο – Γιουβάν.

Ο Άθως Δανέλλης, από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίχτες, γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης, παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top