7+ 1 βιβλία που θα διαβάσεις αυτή την άνοιξη!

Γέμισε τις μέρες με μυστήριο, περιπέτεια και έξαψη

ανοιξιάτικα βιβλία

Ανοιξιάτικες προτάσεις βιβλίων που εξάπτουν τη φαντασία μας και κρατούν τον νου μας σε εγρήγορση.

Το star.gr παρουσιάζει νέες προτάσεις βιβλίων για να  γεμίσουμε τις ανοιξιάτικες μέρες μας με περιπέτεια, φιλοσοφία, μυστήριο,φαντασία και έξαψη!

1. «Οι Κόρες της Σελήνης» της Τζόχα Αλχάρντι από τις εκδόσεις Gutenberg

Το πρώτο αραβικό μυθιστόρημα που τιμήθηκε με το βραβείο Man Booker International. Ο αραβικός κόσμος πέρα από προκαταλήψεις και στερεότυπα, μέσα από την ιστορία τριών γυναικών και με τη ματιά της πρώτης λογοτέχνιδας από χώρα του Περσικού Κόλπου που απέσπασε τόσο σημαντική διεθνή διάκριση.

Τρεις αδελφές από το Ομάν, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις διαφορετικές επιλογές ζωής: Η Μάγια, μετά από μια ερωτική απογοήτευση, παντρεύεται τον άντρα που επιλέγει ο πατέρας της. Η Άσμα δέχεται το προξενιό που της κάνουν από αίσθηση καθήκοντος και για ν’ αποκτήσει παιδιά. Η Χάουλα αρνείται όλες τις προτάσεις γάμου περιμένοντας να επιστρέψει ο εξαφανισμένος στον Καναδά παιδικός της έρωτας.

Σύμφωνα με τον Guardian «Οι Κόρες της Σελήνης» μας επιτρέπουν  να δούμε από κοντά έναν πολιτισμό σε μεγάλο βαθμό άγνωστο στη Δύση, κάτι πραγματικά συναρπαστικό.

Ανοιξιάτικα βιβλία για μικρούς αναγνώστες

2.«Η τέχνη του γνώθι σαυτόν» του Άρθουρ Σοπεγχάουερ από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ

Διαβάζοντας το βιβλίο - όπου ο σπουδαίος αυτός φιλόσοφος κατέγραψε σκέψεις και απόψεις του για τη ζωή - γνωρίζουμε ολοένα και καλύτερα τον Άρθουρ Σοπεγχάουερ. Μαθαίνουμε στοιχεία για την προσωπικότητα του και τη στάση του απέναντι στη ζωή. Γνωρίζουμε τις φοβίες του, τις αγωνίες αλλά και το σπουδαίο έργο του. Για τον Σοπενxάουερ, η ανθρώπινη επιθυμία, η «βούληση» και η θέληση προκαλούν πόνο και ανέχεια. Ένας προσωρινός τρόπος να απαλλαχθεί κανείς από τον πόνο είναι μέσω της αισθητικής περισυλλογής.

‘Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σε έναν κόσμο στον οποίον τα πέντε τουλάχιστον έκτα του πληθυσμού είναι καθάρματα ή τρελοί και βλάκες, πρέπει όποιος ανήκει στο τελευταίο ένα έκτο […] να βασίζει το σύστημα της ζωής του στο να ζει αποτραβηγμένος – όσο δε πιο μακριά, τόσο το καλύτερο».

Διαβάζουμε σπουδαία θεατρικά έργα

3. Ο «Καλόγερος» του Μάθιου Λιούις από τις εκδόσεις Gutenberg –’Ενα από τα πιο εμβληματικά γοτθικά μυθιστορήματα

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο, ανατρεπτικό βιβλίο που καθηλώνει! Πρωτοεμφανίστηκε το 1796 και καταπιάνεται με το θέμα της ηθικής. Λογοκρίθηκε και δίχασε. Ένα γοτθικό μυθιστόρημα σε όλο το ανατριχιαστικό μεγαλείο.

Στις σελίδες του κυριαρχούν στοιχεία που μαγνητίζουν στη λογοτεχνία του Κακού όπως η λαγνεία, ο θρησκευτικός δογματισμός, η βία, η πτώση, η τραγικότητα, η Κόλαση, και η μαύρη μαγεία. Ξεπερνά σε ένταση, ρίγος, παλμό, φαντασία και αυτοαναφορική ειρωνεία το σύνολο της σύγχρονης «λογοτεχνίας τρόμου».

«Υγρές, μελαγχολικές αυλές, φασματικοί πύργοι, ζοφερές προοπτικές, μοναστήρια όπου κατοικεί το κακό, ψίθυροι και τρεμάμενες σκιές, πανέμορφες ηρωίδες που ακροβατούν στα όρια της τρέλας, δαιμονικοί χαρακτήρες που πουλάνε την ψυχή τους στον Εωσφόρο, αλλότρια, μυστικά πάθη, τρέλα, ποίηση».

6+1 σπουδαία βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε 

4. «Στέλλα» του Γκαίτε από την Κάπα Εκδοτική για πρώτη φορά στα ελληνικά

Ο Γκαίτε είχε αποκαλέσει τη «Στέλλα», «θεατρικό έργο για ερωτευμένους». Πρόκειται για ένα έργο της πρώιμης θεατρικής παραγωγής του, ένα ερωτικό παραλήρημα, μια φαντασία σε έξαψη. Η υψηλής αισθητικής έκδοση περιλαμβάνει και τις δύο εκδοχές του φινάλε: Την εκδοχή του 1776, που προκάλεσε αίσθηση με την πρωτοφανή «ανηθικότητά» της, και την εκδοχή του 1806, στην οποία ο Γκαίτε, πιθανώς ύστερα από προτροπή του Σίλερ, μετατρέπει το δράμα σε τραγωδία, αποκαθιστώντας έτσι την ηθική τάξη.

6+1 βιβλία που θα κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά σας

5. «20 βήματα» που θα μας πάνε μπροστά του Χόρχε Μπουκάι από τις εκδόσεις Opera 

Οι φανατικοί αναγνώστες του τον διαβάζουν μανιωδώς και αισθάνονται κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο του βιβλίο ότι λαμβάνουν ένα πολύτιμο δώρο με συμβουλές για το πώς θα μάθουν να ζουν καλύτερα. Ο Χόρχε Μπουκάι στην ουσία μοιράζεται, με απλές αλλά όχι απλοϊκές ιστορίες, τις γνώσεις του και διερευνά νέες λύσεις για να βελτιωθεί η ζωή μας.

Μας βοηθάει να δούμε τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε με διαφορετική οπτική ματιά. Μια ματιά ,ορισμένες φορές τολμηρή, που μας αλλάζει τη διάθεση, κάνοντας μας δυνατούς και αποφασισμένους.

5 βιβλία που μας ταξιδεύουν από το σαλόνι του σπιτιού

6. «Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο» του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου

Από τις εκδόσεις Δωδώνη κυκλοφορεί το βιβλίο του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο». Ένα έργο για τον άνθρωπο που ασφυκτιά  μέσα στην κοινωνική συμβατικότητα και αποζητά με πάθος την απελευθέρωση. Ο συγγραφέας πραγματεύεται την πορεία του μοναχικού ανθρώπου μέσα σ’ έναν κόσμο που ο καθένας είναι ξένος προς τον σύντροφό του και που όλοι έχουν την αίσθηση του πνευματικού και ψυχικού κενού.Φέρνει στο φως τα βαθύτερα της ψυχής προβλήματα, που είναι ουσίες ζωής.

 

7. «Πριν την καραμέλα » της  Κατερίνας Νανούρη

Η Κάπα Εκδοτική μας παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό λεύκωμα με κείμενα και φωτογραφίες της Κατερίνας Νανούρη από την ταξιδιωτική της εμπειρία στη μακρινή Ουγκάντα και στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο του πατέρα Αντώνιου.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει συγκινητικά στιγμιότυπα από τα παιδιά στην Ουγκάντα. Η χαρά τους απερίγραπτη όταν η Κατερίνα Νανούρη τους προσφέρει καραμέλες…Κάποια από αυτά δοκιμάζουν για πρώτη φορά. «Ανθρώπινη και συγκινητική η ματιά της Κατερίνας Νανούρη».

8. Μνήμες εδεσματολογίου της Σοφίας Κλειούση κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δωδώνη

Στις Μνήμες Εδεσματολογίου απεικονίζεται μια εποχή μεταβατική κατά την οποία η κοινωνία μετασχηματίζεται και εισέρχεται στο στάδιο του καταναλωτισμού και του νεοπλουτισμού. Διαγράφονται στάσεις, ήθη και ανθρώπινες συμπεριφορές από τα νοσταλγικά χρόνια της αθωότητας μέχρι την πρόσφατη κρίση, οικονομική και αξιακή.Οι ιστορίες στις Μνήμες Εδεσματολογίου δεν έχουν την πρόθεση μιας αυτοβιογραφίας. Είναι εν τέλει οι δικές μας ιστορίες. Ένα τρυφερό κοίταγμα στην «πρώτη πατρίδα» μας, στην παιδικότητα, όταν ακόμη ο κόσμος είναι αδιάσπαστος και αρραγής.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top