Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και δείτε επιστημονικές παρουσιάσεις

Ο διαγωνισμός Famelab διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια

Hall of Famelab

Το ότι «μένουμε σπίτι» δε σημαίνει πως ρουτινιάζουμε και δεν περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας.

Σούπερ ήρωες μας προτρέπουν να «μείνουμε σπίτι»

Το Hall of Famelab κάνει σύντομες παρουσιάσεις που συνδυάζουν γερές δόσεις ταλέντου και επιστήμης. Την Παρασκευή 10 Απριλίου στις 19.00 στη σελίδα του British Council Greece στο Facebook παρουσιάζει ζωντανά την εκδήλωση, που σκοπό έχει να τονίσει την αξία της αποτελεσματικής επικοινωνίας της επιστημονικής έρευνας.

To Πάσχα μας φέτος…αλλιώς: «Αυγά αλά επιστημονικά» σε ψηφιακή μορφή

Στο πρώτο live συμμετέχουν ο Ερμής Ζαχαρόπουλος, η Βάσια Αλετρά, η Αντωνία Καραμολέγκου, ο Οδυσσέας Λομβαρδέας και η Ανδριάννα Θεοχάρη. Στη κριτική επιτροπή ο Κώστας Καρπούζης (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών - ΕΜΠ).

Τι είναι το Hall of Famelab 2020;

Πέντε φιναλίστ του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού, επιστρέφουν στη σκηνή του Famelab για να συναρπάσουν κοινό και κριτική επιτροπή με μια σειρά 3-λεπτες επιστημονικές παρουσιάσεις. Όπως συμβαίνει και στον ίδιο τον διαγωνισμό Famelab στόχος των ομιλητών είναι να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο κατανοητό στο ευρύ κοινό, διασκεδαστικό, αλλά και έγκυρο. Απέναντί τους θα έχουν μια κριτική επιτροπή που θα κρίνει το αποτέλεσμα, θα δώσει συστάσεις, ή θα επιδοκιμάσει το αποτέλεσμα. 

Τι είναι ο Διενής Διαγωνισμός Famelab;

Ο διαγωνισμός Famelab διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια στην Ελλάδα από το British Council,  και έχει στόχο να ενθαρρύνει νέους επιστήμονες να μεταδώσουν το όραμά τους για την επιστήμη και την τεχνολογία του 21ου αιώνα.  Ξεκίνησε το 2005 από το Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να προσελκύσει νέους ανθρώπους με πάθος για την επιστήμη, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται τον Ιούνιο κάθε χρόνου στο Cheltenham με τη συμμετοχή των φιναλίστ των εθνικών διαγωνισμών περισσοτέρων από 30 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top