Επίδειξη μόδας ενάντια στη γρήγορη μόδα!

Τα μεταχειρισμένα είναι η λύση;

επίδειξη μόδας ενάντια στη γρήγορη μόδα

Μία διαφορετική επίδειξη μόδας διοργανώνεται στις 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Τα groups ακτιβιστών Fridays for Future, XR και το House of Refashion σε συνεργασία με το Skoros Project ενάντια στον υπερκαταναλωτισμό, οργανώνουν μια επίδειξη μόδας ενάντια στη γρήγορη μόδα, που είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ρύπανσης στις ημέρες μας. Η παραγωγή των ρούχων και ο τρόπος που παράγονται από εταιρίες γρήγορης μόδας δεν εκπέμπουν μόνο τόνους CO2 εβδομαδιαίως ρυπαίνοντας τον αέρα (10% της ρύπανσης του αέρα), αλλά ακόμα ρυπαίνουν και δηλητηριάζουν το πόσιμο νερό και το νερό της θάλασσας, οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στην βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας είναι απάνθρωπες και το οικοσύστημα απειλείται.

Εν τω μεταξύ η βιομηχανία μεγαλώνει εκθετικά λόγω της συνήθειάς μας της υπερκατανάλωσης, συνεχώς αυξάνοντας την απειλή. Για παράδειγμα στο χρονικό διάστημα του 2000 μέχρι το 2011 οι συλλογές μόδας έχουν αυξηθεί από δύο μέχρι πέντε κατά μέσο όρο, με κάποιες πολύ διάσημες εταιρίες προσφέροντας μέχρι και 24 καινούργιες συλλογές ανά χρόνο. Κατά μέσο όρο ο καταναλωτισμός έχει αυξηθεί κατά 60% από το 2000 μέχρι το 2014.

Μέσα από αυτή την εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει και την πασαρέλα με αυτο-κατασκευασμένα ρούχα από τους ακτιβιστές και design του House of Refashion, αλλά και διάλογο για την ενημέρωση του γενικού κοινού και όποιων ενδιαφερόμενων, παλεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την τεράστια απειλή που η βιομηχανία γρήγορης μόδας και η κατανάλωση των ρούχων γρήγορης μόδας θέτουν στον πλανήτη μας όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, την καταστροφή των οικοσυστημάτων και την εκμετάλλευση των εργαζόμενων τόσο μέσω της παιδικής εργασίας, όσο και της συνηθισμένης εργασίας.

Επίσης θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο εναλλακτικές λύσεις της γρήγορης μόδας, όπως είναι η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση, η εναλλαγή και η αγορά των second-hand ρούχων.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Είναι στο χέρι μας!»

Πηγή: https://www.facebook.com/events/631513237613744/

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top