«Λόγοι και τόποι: Οι μύθοι της αρχαίας Αθήνας»

Το Σάββατο στις 5:30

«Λόγοι Και Τόποι: Οι μύθοι Της Αρχαίας Αθήνας»

Το Σάββατο 11 Μαϊου 2019, στις 5:30 θα ξεκινήσει ένας ανοιχτός αφηγηματικός περίπατος με τίτλο «Λόγοι και τόποι: Μύθοι της αρχαίας Αθήνας» με αφετηρία τον Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη.

Με οδηγό τον αρχαιολόγο και ξεναγό κ. Αριστοτέλη Κοσκινά θα ακούσουμε για μυθικά γεγονότα που ερμήνευαν την ιστορία ακόμη και τη γεωγραφία της πόλης. Για τους αρχαίους Αθηναίους, οι τοπικοί μύθοι είχαν ισχύ ιστορικών γεγονότων και γνώριζαν πολύ καλά σε ποιο σημείο της πόλης είχε διαδραματιστεί κάθε επεισόδιο.

Για παράδειγμα, μετά τη νίκη της επί του Ποσειδώνα, η Αθηνά θέλησε να προστατεύσει την Αθήνα από την εκδίκηση του αντιπάλου της. Αποφάσισε λοιπόν να χτίσει ένα τείχος από βράχια ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα. Ξεκινώντας, εμπιστεύτηκε ένα κλειστό καλάθι στις κόρες του Κέκροπα με την εντολή να μην το ανοίξουν. Όπως συμβαίνει συνήθως, το καλάθι ανοίχθηκε και η Αθηνά, όταν το έμαθε, άφησε να της φύγει από τα χέρια ένα από τα βράχια που κουβαλούσε, το οποίο έπεσε λίγο πιο πέρα από την Ακρόπολη. Το είπαν Λυκαβηττό κι έχει μείνει εκεί από τότε.

Κάθε μέρα προσπερνάμε αυτά τα μυθικά σημεία, χωρίς να γνωρίζουμε τη σημασία τους. Στη βόλτα μας, σταθμοί μας θα είναι οι λόφοι του Φιλοπάππου και του Αρείου Πάγου, καθώς επίσης και η περιοχή του Ιλισσού (ναός Ολυμπίου Διός, εκκλησία Αγίας Φωτεινής).

Ο περίπατός αυτός αποτελεί από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στα πλαίσια της  5ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ.
Η εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο, 11/5/2019, στις 5:30 μμ, από τον I.N Αγίου Δημητρίου.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top