Αναβαθμίζεται το Σούνιο

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, το Σούνιο αναβαθμίζεται στο σύνολό του. Χάρη στο πρόγραμμα με το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, τα μνημεία του προστατεύονται και αναδεικνύονται ενώ ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για την καλύτερη πρόσβαση και περιήγηση των επισκεπτών στο χώρο.

Μεταξύ άλλων:
Δη��ιουργούνται ελεγχόμενες διαδρομές για τους επισκέπτες (κύριες και δευτερεύουσες) και στάσεις για ενημέρωση και ανάπαυση.

Τα μνημεία οριοθετούνται με κατάλληλες περιφράξεις ενώ τοποθετούνται ενημερωτικές πινακίδες.

Φυλάκια θα τοποθετηθούν στο ιερό του Ποσειδώνος και στο ιερό της Αθηνάς ενώ θα γίνει νέα περίφραξη του ιερού της Αθηνάς Σουνιάδος.

Δημιουργείται επίσης, δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ από το επίπεδο αποβίβασης από το αυτοκίνητο, κατά μήκος του υπάρχοντος πλακόστρωτου προς το ιερό Ποσειδώνος και ως το σημείο, που το επιτρέπει η μορφολογία του εδάφους, ώστε να εξασφαλίζεται αμεσότερη θέαση προς το ναό και τα άλλα μνημεία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top