«Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ» της Γιώτας Βάσση

Ένα βιβλίο που γράφτηκε για τα παιδιά-πρόσφυγες

«Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ» της Βάσση

Το δεύτερο παιδικό της βιβλίο που μιλάει για τα παιδιά-πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους έγραψε η Δρ Φιλοσοφίας , Γιώτα Βάσση.

Το ιδιαίτερο και τρυφερό βιβλίο  «Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ»  γράφτηκε με τρυφερότητα και σεβασμό τόσο απέναντι στα παιδιά που υποφέρουν ως πρόσφυγες όσο και στα παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο.

Υπόθεση

Τι τάραξε την ηρεμία του κυρίου Σταχτή στο καταπράσινο λιβάδι; Από πού ήρθαν οι μολυβένιοι σωλήνες; Πού βρήκε το θάρρος η Σάλλυ, το μικρό σαλιγκαράκι, να γίνει οδηγός των προσφύγων σε ένα νέο τόπο; Θα είναι άραγε φιλόξενος; Η γιαγιά Σαλίγκω... θα κάνει το θαύμα της...θα βάλει την κεραία του, βέβαια, και το νεαρό σαλιγκάρι, ο Γκάρι, και η δύσκολη συνύπαρξη θα δώσει τη θέση της στη φιλία. Γιατί τη βροχή διαδέχεται το λαμπερό ουράνιο τόξο! Γιατί τα παιχνίδια των μικρών..."ξυπνούν" τελικά τους μεγάλους! Γιατί όπου υπάρχουν παιδιά, υπάρχει λιακάδα! Ένα βιβλίο που προσεγγίζει με τρυφερότητα το επώδυνο ζήτημα της προσφυγιάς. Ένα αισιόδοξο βιβλίο για τη δύναμη της ζωής και της φιλίας. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου - Parisianou Publications Συνοδεύεται από επίμετρο για τα Δικαιώματα των προσφύγων και τα Δικαιώματα των παιδιών προσφύγων ειδικότερα.

Την εικονογράφηση έχει κάνει ο Steven Coombesυνοδεύεται από επίμετρο για τα Δικαιώματα των προσφύγων και τα Δικαιώματα των παιδιών προσφύγων ειδικότερα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου - Parisianou Publications.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top