«...Για να ψοφήσουν οι πρωταγωνιστές» στο θέατρο 104

Μια αέναη ιστορία του κόσμου του GabrielCalderon

«...Για να ψοφήσουν οι πρωταγωνιστές» στο θέατρο 104

Από 24 Φεβρουαρίου έως 1η Απριλίου στο Θέατρο « 104 » η  μαύρη κωμωδία του βραβευμένου συγγραφέα Γκαμπριέλ Καλντερόν ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο 104 σε μετάφραση Δημήτρη Ψαρρά και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια.

Μια παραγωγή της square theatre company http://www.squaretheatrecompany.com/

Με τους Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αργύρη Γκαγκάνη, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννη Αθανασόπουλο, Αδριανό Γκάτσο, Χρήστο Καρανικόλα, Γεωργία Παντέλη.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Άννα, μια νέα κοπέλα που προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για το τί συνέβη στην οικογένειά της την περίοδο της Δικτατορίας της Ουρουγουάης, αποφασίζει με τη βοήθεια του εφευρέτη συντρόφου της, του Ταδέο, να συγκεντρώσει ξανά όλους τους συγγενείς της γύρω απ’ το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με τη βοήθεια μιας χρονομηχανής που έχουν κατασκευάσει, συγγενείς από το παρόν και από το παρελθόν, ζωντανοί και νεκροί, μαζεύονται σ' ένα μοναδικό δείπνο δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις και απροσδόκητες εξελίξεις.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν η "αλήθεια" είναι τελικά υποκειμενική; Όταν στην προσπάθειά της να ειπωθεί, αυτοκαταστρέφεται; Τι συμ Τι συμβαίνει όταν δεν

υπάρχει αλήθεια και ούτε ποτέ υπήρξε σε αυτόν τον κόσμο; Μήπως είναι απλά, μια ακόμη υπερεκτιμημένη έννοια; Ποιος θυμάται τον πρώτο - πρώτο πόλεμο; Ποιος θυμάται την πρώτη δικτατορία; Ποιος τους νεκρούς και ποιος τους νικητές; Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές, τελικά, και ποιο ειδεχθές αμάρτημα διέπραξαν για να πρέπει να « ψοφήσουν » ;

Μια απρόσωπη κοινότητα που ξεκινά από το απόλυτο μηδέν, μια κοινότητα χωρίς παρελθόν και παρόν, χωρίς ταυτότητα, μια κοινότητα « καθαρή », ειρωνική, με μαύρο χιούμορ, καγχάζουσα, αλλά και προκλητική, μια αναρχική κοινότητα που έχει μόνο έναν σκοπό: να επέλθει η « κάθαρση », ακόμα και αν το τίμημα που πληρώνει εμπεριέχει τη συντέλεια του κόσμου.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο γράφτηκε κατόπιν ανάθεσης από το “Le Théâtre des Quartiers d'Ivry“, Παρίσι – Γαλλία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 παρουσιάστηκε στο «Διεθνές Φεστιβάλ του Μανισάλες» (Κολομβία). Κατόπιν, το έργο ανέβηκε στην Ουρουγουάη τον Νοέμβριο του 2012, ενώ τον Μάρτιο του 2013, ανέβηκε στο Παρίσι. Επιπλέον, έχει παρουσιασθεί στα εξής φεστιβάλ: Διεθνές Φεστιβάλ “Santiago a mil”, Χιλή· Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου “Santa Cruz de la Sierra”, Βολιβία· Φεστιβάλ “Cena Contemporánea”, Βραζιλία· «30ο Διεθνές Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Θεάτρου του Μαϊάμι», ΗΠΑ· και στη «Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Γκουανταλαχάρα», Μεξικό. Τέλος, έχει ενταχθεί στο ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, τον Απρίλιο του 2018, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Gabriel Calderon

Μετάφραση: Δημήτρης Ε. Ψαρράς

Σκηνοθεσία: Πάνος Κούγιας

Παίζουν: Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αργύρης Γκαγκάνης, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Αδριανός Γκάτσος, Χρήστος Καρανικόλας, Γεωργία Παντέλη

Σκηνικά- Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου- Τζίνα Ηλιοπούλου Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Φωτογραφίες: Βασίλης Μακρής

Post production: David Teissier

Δημόσιες σχέσεις: Γκέλλυ Σαρηγιάννη ( Τηλ. Επικ. 6974063551)

Παραγωγή: SQUARE THEATER COMPANY

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Θέατρο «104» (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα)

Ημέρες παραστάσεων

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:00

Διάρκεια : 90' χωρίς διάλλειμα

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top