Πέθανε η σκηνοθέτις Ηρώ Σγουράκη

Πάλευε με τον καρκίνο, όμως δεν τον νίκησε

Πέθανε η Ηρώ Σγουράκη

Μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο η Ηρώ Σγουράκη, εξέπνευσε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και τους συναδέλφους της.

Η σκηνοθέτις που είχε γεννηθεί στην Αθήνα είχε όμως καταγωγή από την Μικρά Ασία, είχε δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγό της, Γιώργο Σγουράκη, πολλές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση.

Η πιο χαρακτηριστική από αυτές ήταν το «Μονόγραμμα»  στο οποίο παρουσιάζονταν οι αυτοβιογραφίες των προσωπικοτήτων της πνευματικής, καλλιτεχνικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα

Η Ηρώ Σγουράκη ήταν γεννημένη στην Αθήνα και είχε μικρασιάτικες ρίζες. Πήγε σχολείο στο Αρσάκειο, και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην «Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών», καθώς και σκηνοθεσία.

Ήταν μέλος του «Ιδρύματος Μελετών Νίκος Καζαντζάκης» και διετέλεσε μέλος των Δ.Σ. του «Πολιτιστικού οργανισμού Δήμου Αθηναίων», του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84». 

Η οικογένειά της είχε κερδίσει πολλά βραβεία, ανάμεσα σ’ αυτά και το Α' Βραβείο 20ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «Μίκης Θεοδωράκης – αυτοβιογραφία».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top