Λεύκωμα-έργο τέχνης για τον ιστορικό χώρο των Δελφών

Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στο  λεύκωμα  με τίτλο «Δελφικές Ανταύγειες»  παρουσιάζεται όλη η συλλογή έργων τέχνης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Έργα ιδιαίτερης ποιότητας και ομορφιάς που φιλοτέχνησαν σημαντικοί καλλιτέχνες.

Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την κυρία Ελένη Αρβελέρ και την κυρία  Μαριάννα  Βαρδινογιάννη.

«Μέσα από την έκδοση αυτή  ξεδιπλώνεται η εξελικτική πορεία της μεταπολεμικής Ευρωπαϊκής τέχνης, συμβάλλοντας αφενός στην καταγραφή, την προβολή και τη μετάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφετέρου στη μέθεξη του θεατή, στην έμπνευση και τη δημιουργία, όπως αυτή αποτυπώνεται με κέντρο αναφοράς, έμμεσα ή άμεσα, τον ιστορικό χώρο των  Δελφών», δήλωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Έχετε όλη την ιστορία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του κέντρου μέσα από αυτό το λεύκωμα…. Για να έχεις ένα τέτοιο λεύκωμα 40 χρόνων, έπρεπε να περιμένεις αυτό το μικρό λεύκωμα και γι’ αυτό είναι μια μεγάλη προσφορά», δήλωσε από την πλευρά της η κυρία Ελένη Αρβελέρ.

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, με στόχο τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου πνευματικού κέντρου στους Δελφούς. Στο περιεχόμενο της ξεχωριστής έκδοσης του λευκώματος, την οποία στήριξε το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αποτυπώνεται  η έκφραση δημιουργίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως αυτή παρουσιάζεται στο κέντρο των Δελφών .   

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top