Με Πέδρο Αλμοδοβάρ ξεκινούν οι «Νύχτες Πρεμιέρας»!

Οι πρώτες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση

Με Πέδρο Αλμοδοβάρ ξεκινούν οι «Νύχτες Πρεμιέρας»!

​Η «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα είναι η ταινία έναρξης του φετινού κινηματογραφικού φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», που θα διεξαχθεί, για 22η χρονιά, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, σε αίθουσες στο κέντρο της Αθήνας.

Η ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη, που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών και θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Οκτωβρίου, θα σηκώσει την αυλαία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η είσοδος θα είναι μόνο με προσκλήσεις.

Το «Julieta» μιλά για την Χουλιέτα και την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές, όμως, η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, αλλά τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.

Αν και το αναλυτικό πρόγραμμα του «Νύχτες Πρεμιέρας» θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, έχουν γίνει γνωστοί μερικοί από τους τίτλους. Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί ολόκληρη η φιλμογραφία της σκηνοθέτιδος Μάρεν Άντε και θα κάνουν πρεμιέρα οι «Neon Demon» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν και «The Handmaiden» του Παρκ ��σαν-Γουκ. Επίσης, στηρίζοντας το ελληνικό σινεμά, θα γίνει πλήρες αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, μια προβολή - έκπληξη σε συνεργασία με τον Νίκο Περάκη και το Ινστιτούτο Γκαίτε και θα προβληθούν οι ταινίες «Πέντρο Νούλα» του Καρόλου Ζωναρά, «Ιντερλούδιο: Η πόλη μιας νεκρής γυναίκας» της Άντζελα Ισμαήλος και «Ευτυχία» του Χρήστου Πυθαρά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top