Τα θρυλικά τσιγγάνικα βιολιά της Βουδαπέστης στο Ηρώδειο!

«Πάντρεμα» παράδοσης και κλασικής μουσικής, στις 8 Σεπτεμβρίου

Τα θρυλικά τσιγγάνικα βιολιά της Βουδαπέστης στο Ηρώδειο!

Η περίφημη Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, που «παντρεύει» την παράδοση με την κλασσική μουσική, έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου!

Στη σκιά της Ακρόπολης, 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες θα παρουσιάσουν παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας και αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, με μοναδικό τρόπο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένοι με ουγγρική τσιγγάνικη στολή, οι μουσικοί παίζουν τσιγγάνικες μελωδίες, ενώ στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, σπουδαία κλασικά έργα.

02 BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA.jpg

Στις παραστάσεις της, η ορχήστρα της Βουδαπέστης δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα, όπου κάθε νότα είναι σαν θρήνος, αποχαιρετισμός, λυγμός αλλά, την ίδια στιγμή, κι ένας αστείρευτος ύμνος προς τη ζωή. Μάλιστα, κάποιοι λένε πως όταν την ακούς είναι σαν να παίζουν ταυτόχρονα 100 Παγκανίνι!

100-tagu-ciganyzenekar_20131109221120_69.jpg

Η δημιουργία της Ορχήστρας είναι από μόνη της ένας θρύλος: το 1985 ο Sandor Jaroka, ο μεγαλύτερος τσιγγάνος βιολιστής, απεβίωσε. Στην κηδεία του συγκεντρώθηκε όλη η κοινότητα των τσιγγάνων μουσικών της και, από μια αυτοσχέδια σερενάτα πάνω απ’ το μνήμα, γεννήθηκε αυτή η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης. Το όνομα της ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα», δηλαδή, 100 μουσικοί που παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο.

Info
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30
Τιμές εισιτηρίων: ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 25 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 20 ΕΥΡΩ | Γ ΖΩΝΗ: 45 ΕΥΡΩ | Β ΖΩΝΗ: 60 ΕΥΡΩ | Α ΖΩΝΗ: 75 ΕΥΡΩ | ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 90 ΕΥΡΩ
Προπώληση: τηλ. 2111010099, viva.gr, καταστήματα Public, Seven Spots, media markt

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top