150 έργα του Μπάνκσι ταξιδεύουν στην "Αιώνια πόλη"!

Εκατόν πενήντα έργα του Μπάνκσι εκτίθενται στην Ρώμη, στην κεντρική βία Ντελ Κόρσο, από τις 24 Μαΐου μέχρι τις 4 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον πασίγνωστο Βρετανό καλλιτέχνη δρόμου, η πραγματική ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

s2.reutersmedia.net.jpg

Τίτλος της έκθεσης είναι «Guerra, capitalismo & libertà» ( Πόλεμος, καπιταλισμός & ελευθερία) και όλα τα κομμάτια- πίνακες, γλυπτά, λιθογραφίες και σπάνια αντικείμενα- προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές.

s1.reutersmedia.net.jpg07.jpg

«Ο Μπάνκσι δεν έχει καμία σχέση με την όλη πρωτοβουλία μας, κανένα από τα έργα δεν έχει αφαιρεθεί από τους τοίχους πάνω στους οποίους ο καλλιτέχνης συνηθίζει να εργάζεται», τόνισαν οι οργανωτές και επιμελητές της έκθεσης.

s3.reutersmedia.net.jpg

«Ο καλλιτέχνης αυτός ξέρει να προκαλεί έξυπνα, να μας ξαφνιάζει, να φωτίζει όλες τις αθέατες πλευρές της ζωής μας», γράφει ο ιταλικός τύπος. Ως γνωστόν, το κύριο σημείο αναφοράς του Μπάνκσι είναι πάντα η καταγγελία με κοινωνικό περιεχόμενο, με την λογική ότι η τέχνη έχει την ηθική υποχρέωση να στέλνει μηνύματα πολιτικού, κυρίως, περιεχομένου.

«Είναι η πρώτη φορά που τόσα έργα του Βρετανού αυτού καλλιτέχνη εκτίθενται σε μουσείο . Όλοι υποστηρίζουν ότι η τέχνη του δρόμου γεννήθηκε για να κάνει προσβάσιμη την ομορφιά σε όλους, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Ένα φόρος τιμής στον Μπάνκσι, όμως, ήταν, πλέον, αναγκαίος και επιβεβλημένος», δήλωσε ο Εμανουέλε Εμανουέλε, πρόεδρος του ιδρύματος «Terzo Pilastro, Italia e Mediterraneo», το οποίο ανέλαβε την διοργάνωση της έκθεσης αυτής.

s4.reutersmedia.net.jpg08.jpg


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top