Τιμήθηκε με το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ ο Άγγελος Πλέσσας

Για το έργο του ''Αιώνια Ιντερνετική Αδελφότητα''

Τιμήθηκε με το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ ο Άγγελος Πλέσσας
Τιμήθηκε με το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ ο Άγγελος Πλέσσας, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
εκ1.jpg
Αιώνια Ιντερνετική Αδελφότητα)

Ο Άγγελος Πλέσσας βραβεύτηκε για το έργο «Αιώνια Ιντερνετική Αδελφότητα». Πρόκειται για μια εγκατάσταση με τη μορφή σταντ προώθησης για το πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε το 2012 όταν ο καλλιτέχνης προσκάλεσε online "φίλους" να κατασκηνώσουν για λίγες ημέρες στην Ανάφη. Πρόθεσή του ήταν να εγκαταλειφθούν οι υπάρχουσες online κοινωνικές συμβάσεις και να συγκεντρωθούν στη φύση ώστε να δημιουργήσουν ad hoc γεγονότα προσβλέποντας στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για να βιώνεται η ζωή και η τέχνη.

(Ναταλί Γιαξή)
ναταλι.jpg
(
(Σωκράτης Σωκράτους)
σωκρ.jpg
(Γιάννης Παπαδόπουλος)
παπαδ.jpg
(Πέτρος Μώρης)
μορισ.jpg
(Μαρία Χασάπη)

χασαπη.jpg


Οι καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί - μαζί με τον Άγγελο Πλέσσα - ως υποψήφιοι για το φετινό Βραβείο ΔΕΣΤΕ ήταν οι Ναταλί Γιαξή, Πέτρος Μώρης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Σωκράτης Σωκράτους, Μαρία Χασάπη.

Το βραβείο ΔΕΣΤΕ - που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ - θεσμοθετήθηκε το 1999 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα ή Κύπριο καλλιτέχνη, που ζει στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Στόχος του Βραβείου είναι η ανάδειξη μιας ανερχόμενης γενιάς καλλιτεχνών, ως κύριος άξονας της πολιτικής του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ για τη στήριξη και την προώθηση της σύγχρονης τέχνης.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top