Έ��θεση για τη Ρόδο, «ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής»

Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου

Έκθεση για τη Ρόδο, «ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής»

Την ιδιαίτερη σημασία της Ρόδου ως πύλης προς την Ανατολή, έτσι όπως αναδείχθηκε από την αρχαιολογική έρευνα, προβάλλει η έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή (10/07) στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Με τίτλο «Ρόδος: Ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής. 15ος - 5ος αι. π.Χ.» η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου, είναι μεταφορά στη Ρόδο μέρος της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο του Λούβρου από το Νοέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 και η οποία συνένωσε για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο ευρήματα από διάφορα ευρωπαϊκά μουσεία, του Λούβρου, της Ρόδου, το Βρετανικό και το μουσείο της Κοπεγχάγης, τα οποία προέρχονται από ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο από τον 19ο αι. έως και σήμερα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, ο πλούτος και η ποικιλία των ευρημάτων, πολλά από τα οποία ήταν εισηγμένα από την Εγγύς Ανατολή, την Κύπρο, τη Συροπαλαιστίνη αλλά και τις πόλεις της κυρίως και ανατολικής Ελλάδας, κατέδειξαν τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ρόδος στη μετάδοση στοιχείων από τους μεγάλους πολιτισμούς της Ανατολής στον ελληνικό πολιτισμό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top