Πέθανε ο μουσικός Βαγγέλης Βέκιος, αδελφικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα

Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

Πέθανε ο μουσικός Βαγγέλης Βέκιος, αδελφικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα

Πέθανε το πρωί της Τρίτης(17/03), ο μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Βαγγέλης Βέκιος. Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν σε κώμα στην εντατική του «Ερυθρού Σταυρού», έπασχε από ανεύρυσμα.

Για την πορεία της υγείας του είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αδελφικός φίλου του Βαγγέλη Βέκιου, τον οποίο είχε επισκεφτεί αρκετές φορές στην ΜΕΘ του Ερυθρού, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 40 μέρες.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών, ήταν ο ντράμερ του γκρουπ, και έχει συμμετάσχει στους δίσκους τους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν», «Made in Greece Vol.1».

Ο Βαγγέλης Βέκιος είχε συνεργαστεί με το περιοδικό Ήχος & Hi-Fi, τον ραδιοφωνικό σταθμό «902, Αριστερα στα fm», στα τέλη της δεκαετίας του '80 και ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός με την εκπομπή «Στις Όχθες του Ιλισσού» στον σταθμό Εν Λευκώ 87,7.

Έχει παίξει τύμπανα στον δίσκο των Πυξ-Λαξ «Ο Ηλιος Του Χειμώνα Με Μελαγχολεί» το 1993.

Το τελευταίο του συγκρότημα -το έστησε ο ίδιος- ήταν οι Ελελεϋ, που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2007. Διετέλεσε για χρόνια διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5», στον οποίο έκανε και μουσικές εκπομπές, ενώ υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του σταθμού από το 2006. Ήταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της Αυγής «Κόκκινη Καρφίτσα».

Συμμετείχε πρόσφατα και ως μουσικός – συνθέτης και στην υλοποίηση του ντοκιμαντέρ «128 Κερατέα, μια πραγματική ιστορία» των Βάΐου Σύρρου και Γρηγόρη Οικονομίδη.
Γυναίκα του είναι η Άντρη Βασιλειάδου, ραδιοφωνική παραγωγός και έχει δύο παιδιά.

Η κηδεία του Βαγγέλης Βέκιου θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top