Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Μάκη Τσίτα

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 12 Μαρτίου

Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Μάκη Τσίτα
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εκδήλωση προς τιμή του συγγραφέως κ. Μάκη Τσίτα, με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου του Μάρτυς μου ο Θεός (εκδόσεις Κίχλη, 2013) με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

Το ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, που θεσπίστηκε το 2009, απονέμεται στους καλύτερους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη και αποσκοπεί στην ανάδειξη του πλούτου της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, την υποστήριξη της γλωσσικής πολυμορφ��ας και την προώθηση της διακρατικής κυκλοφορίας των ευρωπαϊκών λογοτεχνικών έργων.
ΜΑΡΤΥΣ.jpg
Οι νικητές λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν το έργο τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βραβείο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020», το οποίο σκοπό έχει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των τομέων του πολιτισμού και να υποστηρίξει τη δικτύωση και τη συνεργασία των πολιτιστικών φορέων για την πραγματοποίηση καινοτόμων πολιτιστικών δράσεων με ευρωπαϊκή διάσταση.

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» παρέχει στήριξη, μεταξύ άλλων, στον κλάδο των εκδόσεων, επιδοτώντας τη μετάφραση, προώθηση και δημοσίευση λογοτεχνικών έργων από τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη κατηγορία του προγράμματος ανέρχεται στα 31,8 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020.

Αρμόδιος φορέας για την προώθηση του Προγράμματος είναι το Γραφείο “Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας”, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης/Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top