Αρχαιολόγοι θεωρούν πως εντόπισαν το σπίτι που ανατράφηκε ο Ιησούς

Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880, από καλόγριες του Μοναστηριού της Αδελφότητας

Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη φαίνεται πως βρίσκονται οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην Ναζαρέτ, αφού θεωρούν πολύ πιθανό να έχουν βρει το σπίτι που ανατράφηκε ο Ιησούς.

ΙΗΣΟΥΣ2.jpg

Το σπίτι χρονολογείται στις αρχές του πρώτου αιώνα μ. Χ., είναι κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρα και βρίσκεται σε έναν λόφο.

Πρώτες το είχαν ανακαλύψει οι καλόγριες του Μοναστηριού της Αδελφότητας της Ναζαρέτ, το 1880.

ΙΗΣΟΥΣ3.jpg

Ωστόσο, δεν υπήρχαν αποδείξεις μέχρι το 2006, οπότε και χρονολογήθηκε από τον Κεν Νταρκ, καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρέντινγκ της Βρετανίας, και αποδείχθηκε ότι όντως το κτίσμα έχει γίνει στις αρχές του πρώτου αιώνα.

Εάν τελικά ο Χριστός είχε ζήσει σε αυτό το σπίτι δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Ωστόσο, ο δρ Νταρκ πιστεύει σε αυτήν την εκδοχή της Ιστορίας. «Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση
Biblical Archaeology Review.


Τέλος, οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι αιώνες μετά τα χρόνια του Χριστού, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία -η οποία και έλεγχε τη Ναζαρέτ έως και τον έβδομο αιώνα- διακόσμησε το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισε από πάνω του μία εκκλησία, την «Εκκλησία της Διατροφής», για να το προστατεύει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top