Δημοπρατείται η πρώτη ποιητική συλλογή του Γιώργου Σεφέρη

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza

Η πρώτη έκδοση της «Στροφής», της πρώτης ποιητικής συλλογής του Γιώργου Σεφέρη, το 1931, αναμένεται να δημοπρατηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου, από τον οίκο Βέργος.

Η δημοπρασία βιβλίων του οίκου περιλαμβάνει 476 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά και θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

στροφη.jpg

Ανάμεσα στα προς δημοπράτηση αντικείμενα ξεχωρίζουν η περίφημη έκδοση του Εθνικού Ύμνου που τύπωσε ο ηρωικός τυπογράφος Δημήτριος Μεσθενέας (Μεσολόγγι 1825), ενότητα φωτογραφιών των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, ανάμεσα στις οποίες η γνωστή λήψη του A. Mayer με τον Σπύρο Λούη αμέσως μετά την απονομή, η πολύ σπάνια έκδοση του La Chapelle με ενδυμασίες κυριών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Παρίσι 1648) και ένα θαυμάσιο αντίτυπο του λευκώματος του Friedel με πορτραίτα των Ελλήνων αγωνιστών (Λονδίνο και Παρίσι, 1830).

Τα προς δημοπράτηση αντικείμενα θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων προς εξέταση από τις 2 έως τις 17 Μαρτίου στα γραφεία του οίκου Π. Βέργος (Νεοφύτου Δούκα 10, 1ος όροφος), καθημερινά 10.00 π.μ. - 4.00 μ.μ. (το Σάββατο 10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top