ΒΟΜΒΑ Περιστέρη για τους νεκρούς της Αμφίπολης: ΔΕΙΤΕ τι είπε!

Τι έχει σημασία για την επικεφαλής των ανασκαφών

ΒΟΜΒΑ Περιστέρη για τους νεκρούς της Αμφίπολης: ΔΕΙΤΕ τι είπε!

​Μια συνέντευξη-βόμβα έδωσε η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη για τους σκελετούς που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά.

«Εμένα το θέμα σκελετοί δεν μου λέει τίποτε… Ήταν τόσο αναστατωμένος ο χώρος που δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα. Οι τυμβωρύχοι είχαν ρημάξει τα πάντα. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, στον νεκρικό θάλαμο όπου έψαχναν τους μεγάλους θησαυρούς έγινε η μεγάλη ζημιά, η τεράστια καταστροφή» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να εστιάσουμε στο ίδιο το μνημείο και όχι στα κόκαλα, που για μένα δεν σημαίνουν πολλά. Αποπροσανατολίζουν την έρευνα. Δεν μπορείς να χρονολογήσεις από τους νεκρούς».

«Είναι πολλές οι υποθέσεις εργασίας που μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί οι σκελετοί να ήταν κατάλοιπα θυσιών, μπορεί να προέρχονται ακόμη και από αρχαιοκάπηλους. Άλλωστε, το σκελετικό υλικό δεν βρισκόταν σε ένα σημείο».

Το ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης είναι ένα μνημείο ιδιαίτερης ομορφιάς και μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας, το οποίο όπως παραδέχεται και η Κατερίνα Περιστέρη, έτυχε κάκιστης επικοινωνιακής διαχείρισης.

Η ίδια δικαιολογείται λέγοντας ότι αναγκάστηκε να ανεχθεί πολλά που δεν της άρεσαν για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή:

«Όταν είσαι αρχαιολόγος και δουλεύεις πάνω σε αυτό που αγαπάς, κάνεις υπομονή και ανέχεσαι πολλά πράγματα για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή».

Αναφερόμενη στον κύριο ν��κρό, είπε: «Ποιος είναι ο κύριος νεκρός; Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι σκελετικού υλικού από τον νεκρό που βρέθηκε πιο χαμηλά από τους υπόλοιπους, δηλαδή κοντά στο δάπεδο, και ανήκει σε έναν κοντούλη 1,60 μ. και αυτού, όμως, τον σκελετό τον είχαν ανακατέψει οι τυμβωρύχοι. Και έπειτα, αν πράγματι ήταν πολύτιμος ο νεκρός, μπορεί ακόμη και να τον είχαν πάρει».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top