Ο Έλληνας θριαμβευτής των Όσκαρ μιλά αποκλειστικά στο Star!

Τι λέει για την χώρα μας ο Αλεξάντρ Ντεσπλά

Ο Έλληνας θριαμβευτής των Όσκαρ μιλά αποκλειστικά στο Star!

​Για τα ελληνικά του καλοκαίρια και τις ρεμπέτικες μουσικές του ρίζες άνοιξε την καρδιά του αποκλειστικά στο Star ο Ελληνογάλλος συνθέτης Αλεξάντερ Ντεσπλά που βραβεύτηκε με το βραβείο Όσκαρ! Χρυσό αγαλματίδιο, όμως, πήρε και ο Τζέι Κέι Σίμονς που πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο οποίος από το κόκκινο χαλί μίλησε για την συνεργασία του με τον Ελληνα καλλιτέχνη!

«Όταν γράφω στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σ��ίτι μου! Η Ελλάδα είναι το φως, η ατμόσφαιρα, το σπίτι μου!», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο συνθέτης, ο οποίος, όπως σας έχουμε ενημερώσει, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για την ταινία «The Grand Budapest Hotel».

Με ρίζες από τον Βόλο, ο Ντεσπλά δεν έκρυψε πως η μητέρα του τον «μύησε» στην ελληνική μουσική παράδοση: «όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου άκουγε πολλή ελληνική μουσική. Μεγάλωσα με όλους τους σπουδαίους συνθέτες του ρεμπέτικου. Είναι στα γονίδιά μου!».

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον ρυθμό του ζεϊμπέκικου, τα εννιά τέταρτα, σε ταινίες που είναι θρίλερ», ανέφερε ο βραβευμένος δημιουργός και έστειλε το μήνυμά του στην Ελλάδα της κρίσης: «εύχομαι να έρθουν καλύτερα και οι Έλληνες να είναι πιο ευτυχισμένοι».

Στα Όσκαρ βραβεύτηκε και ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Τζέι Κέι Σίμονς, ο οποίος είπε στο «Greek Reporter»: «ο Χριστόφορος σαν σεναριογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι τριπλή απειλή»!

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top