Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενισχύει τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας

Ενέκρινε δωρεά ύψους 940.000 ευρώ

Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εξέδωσε μια ανακοίνωση μέσω της οποίας έκανε γνωστή την ενίσχυση όλων των μουσικών σχολείων της χώρας


Συγκεκριμένα, το ίδρυμα ενέκρινε δωρεά ύψους 940.000 ευρώ για τη στήριξη των 43 μουσικών σχολείων σε όλη την επικράτεια. Το ίδρυμα θα δωρίσει στα σχολεία 1.201 μουσικά όργανα, πολλά από τα οποία θα είναι χειροποίητα και θα κατασκευαστούν από Έλληνες οργανοποιούς.

Σε αυτά, περιλαμβάνονται 54 διαφορετικοί τύποι μουσικών οργάνων, όπως κλασική κιθάρα, βιολί, σαξό��ωνο, ταμπουράς, μπουζούκι και μαντολίνο. Μέρος των παραδοσιακών κρουστών οργάνων θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τα μέλη του εργαστηρίου κατασκευής μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Η ιδέα για τη δωρεά προέκυψε έπειτα από επίσκεψη μαθητών μουσικού σχολείου στο κέντρο επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος και την πρωτοβουλία μαθητή του σχολείου να επικοινωνήσει στη συνέχεια με το ίδρυμα και να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με το μέλλον της μουσικής παιδείας στη χώρα.

Για τον αρτιότερο σχεδιασμό της πρωτοβουλίας το ίδρυμα προχώρησε σε ενδελεχή αναζήτηση, καταγραφή και εξέταση των αναγκών κάθε σχολείου, που διήρκεσε επτά μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top