Την παραίτηση του ΔΣ του Κέντρου Κινηματογράφου ζήτησε ο Ν. Ξυδάκης

Η επιστολή- απάντηση του Νίκου Σέκερη στον αναπληρωτη υπουργό Πολιτισμού

Το μεσημέρι της Δευτέρας (16/02), ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Το star.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και μας πληροφόρησαν πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστή η νέα σύνθεση του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Κέντρου Κινηματογράφου, Πέτρος Μάρκαρης είχε παραιτηθεί, ενώ το ΔΣ είχε αποφασίσει και την απομάκρυνση του Αλέξη Γρίβα, εκπροσώπου του ΕΚΚ στο πρόγραμμα Eurimages (Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών).

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΚ, Γιώργος Παπαλιός πριν από λίγες ημέρες έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, σχετικά με την απομάκρυνση του Αλέξη Γρίβα:

«Προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές ΑΝΤΙΔΡΆΣΤΕ !!! Ένας από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο Αλέξης Γρίβας υπεύθυνος για το Eurimages που τα τελευταία χρόνια εξασφάλισε πολλά χρήματα για τις Ελληνικές ταινίες και συμπαραγωγές που εργαζόταν χωρίς αμοιβή επαύθει από τον Κύριο Καμκούτη Υπεύθυνο λογιστηρίου και προσωρινό Διευθυντή του Ε.Κ.Κ (ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί η καλλίτερα ανανεωθεί η απόλυτα πετυχημένη τριετία του ), ο Γρηγόρης Καραντηνάκης ). Είναι ντροπή και αίσχος να φερθούν με αυτό τον τρόπο σε έναν άνθρωπο που πρόσφατα τίμησε το Γαλλικό κράτος με το ανώτερο παρ��σημο της λεγεώνας της τιμής και το παράσημο των γραμμάτων και τεχνών , που είναι παγκόσμια γνωστός στον χώρο μας , που είναι ανταποκριτής μεγάλου αμερικάνικου περιοδικού , σύμβουλος του φεστιβάλ Βερολίνου, διευθυντής του φεστιβάλ του Μεξικού και θα μπορούσα να γράφω για ώρες το CV του. Εύχομαι ο νέος Υπουργός να αντιδράσει γρήγορα πριν διαλύσουν τελείως το Ε.Κ.Κ».

papapashdhhd.jpg

Ειδικότερα, ο κ. Ξυδάκης ζήτησε την παραίτηση των: Νίκου Σέκερη, Γιάννη Διαμαντόπουλου, Γιώργου Μαυροψαρίδη, Ελπίδας Σκινδήλια, Μπιάνκας Νικολαρέιζη και Γιάννη Γλέζου.


Η επιστολή του Νίκου Σέκερη στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού:

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πλευρά του αντιπροέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, παραγωγό Νίκο Σέκερη, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον κ. Νίκο Ξυδάκη, όπου αναφέρει:

«Απάντηση Νίκου Σέκερη,
Αντιπροέδρου Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη,
σχετικά με τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Προς
τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού
κύριο Νίκο Ξυδάκη

Κύριε Υπουργέ του Πολιτισμού,

Σαν μόνο εμπόδιο στην πατρίδα μας να είναι το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αποφασίσατε σαν "έτοιμος" από καιρό να ζητήσετε παραιτήσεις.

Χωρίς διάλογο, χωρίς να γνωρίσετε, χωρίς ίχνος ευγένειας και πολιτισμού… "αποφασίζωμεν και…".

Έχω δουλέψει στον κινηματογράφο 35 χρόνια, μεγάλωσα μαζί του, γιόρτασα και πληγώθηκα μαζί του, έχω στηρίξει, έχω αναδείξει νέους, έχω χάσει χρήματα.

Είμαι ο πιο παλιός από αυτούς που υπήρξαν και από αυτούς που θα διορίσετε.

Κι όπως τότε με τον δάσκαλό μου Θόδωρο Αγγελόπουλο στις σκοτεινές μέρες επί Καντιώτη φωνάξαμε "δεν παραδινόμαστε".

Έτσι και τώρα δεν μπορώ να προδώσω αυτό με το οποίο έχω ταυτίσει την ζωή μου.

Κύριε Υπουργέ,

να με εκδιώξετε με τον χωροφύλακα, όπως τότε…

Νίκος Σέκερης
Αντιπρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top