Καναδός αρχα��ολόγος «βλέπει» την Ολυμπιάδα στην Αμφίπολη

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα!

Καναδός αρχαιολόγος «βλέπει» την Ολυμπιάδα στην Αμφίπολη

​Η αγωνία για την Αμφίπολη κορυφώνεται, και το ενδιαφέρον των ξένων αρχαιολόγων που παρακολουθούν τις εξελίξεις μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Ο Τέρενς Κλάρ αρχαιολόγος στον Καναδά, βρέθηκε στην χώρα μας και λέει πως το ταφικό μνημείο έχει σχέση με την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Σύμφωνα με όλα όσα έχω διαβάσει, πιστεύω ότι ο πιο πιθανός υποψήφιος για το ποιος είναι μέσα στον τάφο είναι η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλέξανδρου. Πρέπει να είναι κάποιος ιδιαίτερης σημασίας για να έχει κατασκευαστεί τάφος τέτοιου μεγέθους.» σημειώνει ο ίδιος.

Τη στιγμή που το μεγάλο στοίχημα των αρχαιολόγων είναι η ακτινογραφία που θα γίνει στον λόφο Καστά, για να διαπιστώσουν οι ειδικοί αν υπάρχουν στο εσωτερικό του και άλλοι τάφοι, με τη μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας- ο Κλάρκ πιστεύει πως ακόμη κάτι σημαντικό θα βρεθεί στο ταφικό μνημείο.

«Ελπίζω, ότι υπάρχει κάτι πίσω από την 4η πύλη, ότι υπάρχει και άλλος θάλαμος. Ελπίζω ότι θα είναι κάτι συγκλονιστικό και ότι θα είναι ο ταφικός θάλαμος πίσω από την 4η πύλη.» ανέφερε ο Τέρενς Κλαρ.

«Να μην προεξοφλούμε τίποτα» είπε και ο υπουργός πολιτισμού στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM . «Οι ανασκαφές έχουν προχωρήσει σε βάθος μόλις 25 μέτρων ενώ η διάμετρος του κύκλου είναι εκατοντάδες μέτρα.»

Η Αμφίπολη πάντως τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χωρίς να κρύψει πως κάποια πράγματα δεν τον ικανοποιούν, είπε πως τον κόσμο -που θα επισκεφτεί στον μέλλον την Αμφίπολη θέλει να τον κρατήσει και στην Θεσσαλονίκη.

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top