Νέο εκπληκτικό βίντεο με 3D απεικόνιση του τύμβου Καστά

Στο επόμενο 10ήμερο οι ανασκαφές θα ολοκληρωθούν.

Νέο εκπληκτικό βίντεο με 3D απεικόνιση του τύ��βου Καστά

​Νέο εκπληκτικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας δίνοντας τη δυνατότητα στο θεατή να μπει στα άδυτα του τάφου και να περιπλανηθεί μέσα από μία 3D περιήγηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας, εντός 10 ημερών οι ανασκαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν.

Υπάρχει, όμως, και η απορία για το τι υπάρχει σε όλο τον υπόλοιπο χώρο του λόφου Καστά καθώς οι παλαιότερες «ακτινογραφίες» δείχνουν κι άλλους χώρους ανεξερεύνητους και πιθανότατα κι άλλους διαδρόμους και τάφους.

αρχείο λήψης.jpg

Τρισδιάστατη απόδοση της εκτιμώμενης επιφάνειας του φυσικού εδάφους (γεωλογικού υποβάθρου) και άλλων δομών στο εσωτερικό του λόφου Καστά, όπως προκύπτει από την ερμηνεία των αποτελεσμάτων της σεισμικής τομογραφικής έρευνας. Η θέση του περιβόλου και της εισόδους της σήραγγας προέρχονται από δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί στον Τύπο κατά το διάστημα 2012-2014.

Η γεωλογική απεικόνιση του τύμβου αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα και θεωρείται πως θα μπορούσε να φέρει στο φως με ακρίβεια στοιχεία για το εσωτερικό του τάφου και κυρίως για τον ταφικό θάλαμο!

Σύμφωνα με το xronometro.gr, υπάρχουν κενά στον τύμβο τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια έναν νεκρικό θάλαμο για πρόσωπο πολύ σημαντικό.

Αν η είσοδος για τον τέταρτο θάλαμο δεν βρίσκεται κάπου στο τρίτο θάλαμο και είναι απροσπέλαστη από τον βιαστικό «επισκέπτη» – κοινώς να υπάρχει μια κρυφή πύλη – μην αποκλείουμε να βρίσκεται σε άλλο σημείο του λόφου, κάτι το οποίο εξάλλου φαίνεται στην μελέτη του καθηγ. του Πανεπιστημίου Πατρών Λάζαρου Πολυμενάκου.

Υπάρχει μάλιστα και μια άποψη ότι στην κορυφή του Τύμβου, εκεί που ήταν ο Λέοντας τοποθετημένος υπήρχε μυστική πύλη εισόδου, εγκλωβισμένη με άμμο, για την περίπτωση βίαιης αποσφράγισης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top