Βρέθηκε άγαλμα θεάς στην Αμφίπολη; Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις!

Αντίστροφη μέτρηση για νέες αποκαλύψεις

​Σε αναμμένα κάρβουνα μας έχουν οι αρχαιολόγοι: εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις για νέα ευρήματα στην Αμφίπολη, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε φήμες που κυκλοφόρησαν και έκαναν λόγο για ένα άγαλμα της θεάς Νίκης!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το αργότερο το απόγευμα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα στον τύμβο Καστά, τις οποίες θα κάνει η εκπρόσωπος της ανασκαφικής ομάδας, Άννα Παναγιωταρέα.

Αν και οι αρχαιολόγοι κρατούν το στόμα τους κλειστό, δημοσιεύματα έλεγαν πως στον περίβολο του τύμβου βρέθηκε άγαλμα της θεάς Νίκης, κάτι που το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε κατηγορηματικά, τερματίζοντας την παραφιλολογία.

Στο μεταξύ, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα «λυθεί» το μυστήριο σχετικά με το πρόσωπο που βρίσκεται ενταφιασμένο στον τύμβο, καθώς η ανασκαφική ομάδα αναμένεται να ολοκληρώσει την αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου και να αποκαλύψει τυχόν νέα ευρήματα, αλλά και αν υπάρχει θύρωμα που θα οδηγεί σε τέταρτο θάλαμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top