Ανήμερα της Εθνικής επετείου... οι αποκαλύψεις από τον τάφο της Αμφίπολης!

Κορυφώνεται η αγωνία για τον ένοικο του μνημείου στον Τύμβο Καστά

Ανήμερα της Εθνικής επετείου... οι αποκαλύψεις από τον τάφο της Αμφίπολης!

​Λίγη ώρα μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν νέες ανακοινώσεις για τον Τύμβο Καστά, μιας και οι ανασκαφές έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη στις 16:00 θα γίνει νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις από την ανασκαφή του τάφου που έχει γοητεύσει Έλληνες και ξένους, στο Μουσείο της Αμφίπολης.
Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία… μόνο τυχαία δεν είναι! Το γεγονός πως η ενημέρωση θα γίνει ημέρα Εθνικής Επετείου, έχει εξάψει το ενδιαφέρον όλων και πολλοί μιλούν για την πιο σπουδαία αποκάλυψη μέχρι τώρα… αυτή του ενοίκου.
Η ομάδα των αρχαιολόγων έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον καθαρισμό του τρίτου θαλάμου, πίσω από τη μαρμάρινη θύρα, τα κομμάτια της οποίας αποκαλύφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Στον χώρο αυτό αποκαλύφθηκε το κεφάλι της μιας από τις δύο Σφίγγες που κοσμούν την είσοδο, καθώς και οι πλάκες πωρόλιθου με τις οποίες είναι στρωμένο το δάπεδο.
Τα σενάρια για το τι πραγματικά μπορεί να κρύβει ο τύμβος της Αμφίπολης…. δίνουν και παίρνουν και δεν μένει τίποτε άλλο από το να περιμένουμε για τις αυριανές ανακοινώσεις του υπουργείου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top