Εντυπωσιακό βίντεο από δεύτερο μακεδονικό τάφο στην Αμφίπολη

Τρεις οι εκδοχές για τα κομμένα κεφάλια με τις σφίγγες

Εντυπωσιακό βίντεο από δεύτερο Μακεδονικό τάφο που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου γίνονται οι ανασκαφές ανέβηκε στο youtube, από το μπλογκ amfipolinews , την ίδια ώρα που κορυφώνεται αγωνία για την επίλυση του γρίφου.

Απάντηση στο ερώτημα για ποιος είναι ο νεκρός που έχει ταφεί στην Αμφίπολη, αναμένεται να υπάρξει σε περίπου 15 μέρες, καθώς τότε υπολογίζει η ανασκαφική ομάδα ότι θα έχουν ολοκληρωθούν οι εργασίες στον τύμβο Καστά.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα χώματα έχει ήδη απομακρυνθεί και ο τρίτος θάλαμος σύντομα θα είναι απολύτως ελεύθερος.

Ήδη πάντως δημιουργούνται νέα ερωτήματα για τα επιμέρους ευρήματα.

Τα κεντρικά ερωτήματα σχετίζονται, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, με τις σφίγγες, για το πώς έσπασαν τα κεφάλια τους, πώς βρέθηκε το ένα στο κατώφλι του τρίτου θαλάμου, γιατί τα πρόσωπά τους έχουν διαφορετική υφή από το σώμα τους κι αν έχουν σχέση με την Αίγυπτο.

Για την απόσπαση των κεφαλιών, οι εκδοχές είναι τρεις: η πρώτη είναι να οφείλεται η απόσπαση σε ισχυρό σεισμό, η δεύτερη είναι να τα απέσπασαν οι τυμβωρύχοι και η τρίτη είναι και τα δύο κεφάλια, τα οποία είχαν αποσπαστεί με όποιον τρόπο, να ετάφησαν στον συγκεκριμένο χώρο.

Πάντως ανάλογη ταφή υπήρχε και στην Ακρόπολη στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top