Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ στο Star για την Αμφίπολη

«Το βασικό θέμα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.»

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ στο Star για την Αμφίπολη

​Μετά τα ευρήματ�� στην Αμφίπολη έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων για το που έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος . Η βυζαντινολόγος - ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, μιλάει στο Star και λέει πως το μυστικό κρύβεται στη Βεργίνα και συγκεκριμένα - στον τάφο του πατέρα του, Φιλίππου.

«Το βασικό θέμα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος. Και διατείνομαι με επιχειρήματα που θεωρώ σοβαρότατα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ήδη στη Βεργίνα στον τάφο του πατέρα του. Εφόσον βρέθηκε στο τάφο του Φιλίππου ομοίωμα του Αλέξανδρου, για μένα αποκλείεται να μην είναι εκεί και κάτι που σχετίζεται με τον Αλέξανδρο άμεσα.» σημειώνει η ίδια στο Star και προσθέτει «Όντας πεπεισμένη ότι ο Αλέξανδρος είναι θαμμένος στην Αίγυπτο, αφήσαμε να περάσουν ανεξήγητα ένα σωρό πράγματα τα οποία αφορούν τον Μέγα Αλέξανδρο στη Βεργίνα».

Η ζωοφόρος στην πρόσοψη του τάφου του Φιλίππου με την τοιχογραφία του κυνηγιού που κατά τον Ανδρόνικο πιθανόν να εικονίζει τον Αλέξανδρο, ο σιδερένιος θώρακας που βρέθηκε στον τάφο του Φιλίππου είναι όμοιος , σύμφωνα με τον Ανδρόνικο , με το θώρακα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο γνωστό ψηφιδωτό της Πομπηίας αλλά και το σιδερένιο κράνος με το υψηλό λοφίο, παραπέμπει επίσης στον Μέγα Αλέξανδρο.

«Βάση αυτών των ιστορικών πηγών και κυρίως με αυτά που λέει ο ίδιος ο Μανόλης Ανδρόνικος για τα ευρήματα του τάφου της Βεργίνας διατείνομαι ότι στον τάφο του Φιλίππου φέραν και τον Αλέξανδρο και τον βάλανε εκεί. Εκείνο που πιστεύω είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα Κασσάνδρειον, δηλαδή ένα τεράστιο μαυσωλείο του Κασσάνδρου που πρέπει να είναι θαμμένος ο ίδιος, η Θεσσαλονίκη πιθανός ο πατέρας του ο Αντίπατρος.» υπογραμμίζει η κυρία Αρβελέρ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top