Κοuστουρίτσα: Μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού ο Αγγελόπουλος

Τι λέει ο ”αντίπαλός” του στις Κάννες

Κοuστουρίτσα: Μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού ο Αγγελόπουλος
Συγκλονισμένος από το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο Σέρβος σκηνοθέτης, Εμίρ Κουστουρίτσα, μιλά για μία μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Είναι συγκλονιστικό, ιδίως, όταν συνειδητοποιείς, ότι μπορούσε να γυρίσει και άλλες ταινίες και να εμπλουτίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με τα έργα του. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να μαθαίνεις ότι δεν πέθανε από φυσικά αίτια» δηλώνει ο Κουστουρίτσα.

Αγγελόπουλος και Κουστουρίτσα υπήρξαν «αντίπαλοι» το 1995 στις Κάννες, όταν ο Σέρβος σκηνοθέτης πήρε το Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του «Underground» και ο Έλληνας σκηνοθέτης το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών για το «Βλέμμα του Οδυσσέα», το οποίο γυρίστηκε και στη Σερβία.

Όπως είπε, ο Εμίρ Κουστουρίτσα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού και όταν βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά και νωρίτερα.

Ο Σέρβος σκηνοθέτης σημειώνει μάλιστα ότι οι ταινίες του Αγγελόπουλου, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, όταν ήταν σε νεότερη ηλικία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν ήμουν σπουδαστής, η ταινία του "Τοπίο στην ομίχλη" ήταν μία από εκείνες που διαμόρφωσαν τις πρ��τιμήσεις μου και την ιδέα του τι σημαίνει κινηματογραφία».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top