Χριστιανόπουλος: «Δεν θέλω ούτε τα βραβεία τους ούτε τα λεφτά τους»

Γιατί ο γνωστός ποιητής απέρριψε το βραβείο

«Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο 81χρονος σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος ύστερα από την διάκρισή του στα Βραβεία Λογοτεχνίας 2011.

Ο ποιητής από την Θεσσαλονίκη που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων είπε: «Το ότι απέρριψα το βραβείο ήταν για μένα μια πράξη ζωής. Όσοι με ξέρουν θα καταλάβουν γιατί δεν δέχτηκα το βραβείο» και συμπλήρωσε, «τα παιδιά της επιτροπής έκαναν καλά που με βράβευσαν αλλά δεν σκέφτηκαν να με ρωτήσουν αν το δέχομαι. Δεν ξέρουν ότι είμαι ένας στριμμένος άνθρωπος».

Τέλος ο Ντίνος Χριστιανόπουλος υπενθύμισε τι έγραψε σε ένα κείμενό του το 1979: «Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης απ' όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία από το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο "υπείροχον έμμεναι άλλων", που μας άφησαν οι αρχαίοι. Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου ...»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top