Φήμες για έντονη κόντρα στο Εθνικό και παραίτηση του Σταύρου Ξαρχάκου

Φέρεται να διαφώνησε με τον Σωτήρη Χατζάκη για το ρεπερτόριο

​Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τον πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, Σταύρο Ξαρχάκο να παραιτείται από την προεδρία, εξαιτίας της διαφωνίας του με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη σχετικά με το ρεπερτόριο. Φήμες, βέβαια που δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει επίσημα με ανακοίνωση του το Εθνικό Θέατρο.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος φέρεται να αντέδρασε στις επιλογές του καλλιτεχνικού διευθυντή, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα «λαϊκό και ψυχαγωγικό», αναφερόμενος σε συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη κι ότι αυτό το πρόγραμμα δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία ενός κρατικού θεάτρου.

Λόγος γίνεται πως στο χθεσινό ΔΣ ο συνθέτης είπε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής φέρεται να επέμεινε πως ο σχεδιασμός και η ευθύνη του ρεπερτορίου είναι στη δική του δικαιοδοσία.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αφού οι δύο πλευρές φέρονται να εμμένουν στις απόψεις τους, η επίσημη έγγραφη παραίτηση αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να διοριστεί νέος πρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο από τον υπουργό Πολιτισμού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top