«Η μεγάλη ανατριχίλα» έρχεται στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η κλασική ταινία του 1983, του Λόρενς Κάσνταν

«Η μεγάλη ανατριχίλα» έρχεται στην Ακαδημία Πλάτωνος

​Μια κλασική ταινία «Η μεγάλη ανατριχίλα» έρχεται στην καλοκαιρινή Αθήνα, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και η ταινία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.

Η ταινία του 1983 περιγράφει την ιστορία μιας παρέας παλιών συμφοιτητών και φίλων, οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα θλιβερό συμβάν ως αφορμή για να ξαναβρεθούν μαζί σε ένα αξέχαστο συναισθηματικό διήμερο.

Ο δημιουργός της, Λόρενς Κάσνταν, όταν τη σκηνοθέτησε, στα 34 του χρόνια, είχε ήδη κάνει δυο πολύ μεγάλες σεναριακές επιτυχίες - την «Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» και τους «Κυνηγούς της χαμένης κιβωτού» - και το εντυπωσιακό σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την «Έξαψη».

Η ταινία προβάλλεται στο πανέμορφο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους του αθηναϊκού κέντρου, αφού εκεί ίδρυσε ο Πλάτωνας τη Φιλοσοφική του Σχολή, την Ακαδημία, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο. Πρόκειται για μία καταπράσινη έκταση 150 περίπου στρεμμάτων, γεμάτη κυπαρίσσια, χαρουπιές, δάφνες, ελιές, κουτσουπιές, ροδιές, μουριές, μυρτιές, υπέροχα χρώματα και μυρωδιές, που προσφέρουν μία όαση στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Πληροφορίες
Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
Κρατύλου 20 – 22, Κολωνός
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top