21 Ιουνίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής- Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι δρόμοι και οι συναυλιακοί χώροι γεμίζουν νότες!

21 Ιουνίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής- Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί παρουσιάζουν τα κομμάτια τους σε συναυλίες που γίνονται σε δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, αφιλοκερδώς.

Μερικές από τις εκδηλώσεις:
Εθνική Λυρική Σκηνή
H Εθνική Λυρική Σκηνή θα συμμετάσχει με την παρουσία νέων σπουδαστών από το Opera Studio, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν γνωστές και δημοφιλείς άριες, στην ταράτσα του κέντρου Bios (Πειραιώς 84), στις 8μ.μ..
Μεταξύ 6 μ.μ. - 8 μ.μ., το Λυρικό Λεωφορείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα περιηγηθεί στους Δήμους της Αθήνας και ειδικότερα γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο, ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακούσματα από διάσημες όπερες στις διάφορες στάσεις που αυτό θα πραγματοποιήσει.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Συναυλία της Μαθητικής Ορχήστρας του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, στις 6 το απόγευμα, με τίτλο: "Ταξίδι στην ελληνική μουσική παράδοση. Τα Μουσικά Σύνολα στο Μουσείο". Στη συναυλία, θα ακουστούν χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, που σχετίζονται με το θερινό ηλιοστάσιο. Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσεκούρας.
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών- Κήποι Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 10.15 μ.μ..
Η Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου, σολίστ: Απόστολος Παληός, πιάνο. Ο ανερχόμενος ολλανδός αρχιμουσικός Μπας Βήγκερς διευθύνει μερικές από τις πιο γοητευτικές σελίδες του ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, στις οποίες η λόγια μουσική συναντά την τζαζ, αλλά και χορευτικές βραζιλιάνικες μελωδίες (είσοδος ελεύθερη για το κοινό).

Φιλοπάππου
Οι ��όφοι των Μουσών θα ζωντανέψουν κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της τζαζ μουσικής. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα υποδεχτεί το κοινό στη θέση "Άνδηρο Πικιώνη" στις 8 μ.μ.. Στην Πνύκα, στις 9 μ.μ., θα βρεθεί η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία με έργα κλασικού ρεπερτορίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή και στην είσοδο του Λόφου Φιλοπάππου (από Διονυσίου Αεροπαγίτου), στις 10 μ.μ., η Big Band θα ερμηνεύσει δημιουργίες τζαζ μουσικής.

Πριν τις συναυλίες, θα προηγηθεί ξενάγηση με θέμα τους μύθους και την ιστορία του Λόφου των Μουσών (Φιλοπάππου), πάνω στον οποίο έζησε και τραγούδησε ο μυθικός ποιητής Μουσαίος, από την Αρχαιολόγο Όλγα Βογιατζόγλου. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, απόψε στις 9, συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Διεύθυνση ορχήστρας: Κορνήλιος Μιχαηλίδης (1ο μέρος), Θοδωρής Παπαδημητρίου (2ο μέρος), πιάνο: Βαλέρια Χαριτίδου. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε διδασκαλία Σωτήρη Αλεβίζου.

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Μουσικά σύνολα θα παίζουν μουσική στους δρόμους γύρω από το κτήριο του Κρατικού Ωδείου (στις οδούς Φράγκων - Λ. Σοφού - Βαλαωρίτου - Καθολικών).
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top