«Σύντροφε Μεγαλειότατε...» 100 χρόνια Αλέκος Σακελλάριος

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

���Το θεατρικό έργο «Σύντροφε Μεγαλειότατε...» (Χαρίλαος ο Β') γράφτηκε τη δεκαετία του 70 από τον Αλέκο Σακελλάριο και διασκευάστηκε για να προσαρμοστεί στην εποχή μας, διατηρώντας ανέπαφα όλα τα βασικά συστατικά του, νοτισμένο από στοιχεία που θυμίζουν Αριστοφανική αρχαία κωμωδία, με έντονα τα στοιχεία της πολιτικής σάτιρας και παρωδίας.

Ο Σακελλάριος σατιρίζει τα πολιτικά ήθη των εποχών που διανύουμε προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία και τη διαφθορά. Η κωμική παρουσίαση του πολιτικού εκφυλισμού και του ξεπεσμού των πολιτικών, θυ��ίζουν τη λοιδορία αναίσχυντων πολιτικών τακτικών που γνωρίσαμε από τους Ιππής (424 π.χ.), ή ακόμη και από τους «Χαλασοχώρηδες» του Παπαδιαμάντη και ξεσκεπάζουν τους σημερινούς Κλέωνες (δημαγωγούς). Και ενώ είναι ολοφάνερες οι ιδιαίτερα κωμικές ανατροπές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι ήρωες του έργου, το γέλιο προκαλεί η -δήθεν- αθωότητά τους.

Το συγκεκριμένο έργο δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως πολυεπίπεδο, γιατί στεγάζει και βαθύτερα νοήματα, αφήνοντάς τα με διακριτικό τρόπο στο θεατή για επεξεργασία.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Μποστατζόγλου - Ελένη Φιλίνη - Γιώργος Ματαράγκας - Δήμητρα Παπαδήμα - Γιάννης Ζαφείρης - Περικλής Κασσανδρινός - Πέτρος Πέτρου και ο Πέτρος Ξεκούκης.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Διασκευή - Σκηνογραφία: Γιάννης Ζαφείρης
Eνδυματολογία: Φωτεινή Παππά - Ζωή Κουτσουλιάνου
Μουσική Σύνθεση - Ερμηνεία: Γιώργος Περαντάκος («Τρίφωνο»)
Ενδεικτικά κάποιες από τις παραστάσεις είναι οι εξής:
10 Ιουλίου Ίλιον – Πάρκο Α. ΤΡΙΤΣΗ
14 και 15 Ιουλίου Θεσσαλονίκη - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
26 Ιουλίου Γαλάτσι - ΠΑΡΚΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
29 Ιουλίου ΨΑΡΡΑ
30 και 31 Ιουλίου ΧΙΟ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΩΡΑΚΗΣ...
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Πρόκειται για μια παραγωγή - αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο.
Η παράσταση αποτελείται
α) από ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με τη ζωή και το έργο του σπ��υδαίου θεατρικού συγγραφέα - σκηνοθέτη και
β) από την τελευταία σπαρταριστή κωμωδία που έγραψε ο Σακελλάριος. Κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top