Μαρία Φαραντούρη: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση για την Ευρώπη»

"Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να κρατήσει τη συνοχή της"

Μαρία Φαραντούρη: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση για την Ευρώπη»
​Η εμβληματική ερμηνεύτρια και πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, Μαρία Φαραντούρη, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη της μιλά για το μέντορα της Μίκη Θεοδωράκη , την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, το ακραίο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, την Αριστερά αλλά και τ’ότι η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να κρατήσει τη συνοχή της.
«Ο Μίκης είναι ο πατέρας μου και πάντα θα αισθάνομαι την ανάγκη να τον βλέπω και να επικοινωνούμε σε πνευματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Είναι ο δημιουργός που μέχρι τελευταία στιγμή θα βάλει την πινελιά του, ο πάντα ανήσυχος και ποτέ εφησυχασμένος» λέει χαρακτηριστικά για το σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη με τον οποίο ξεκίνησε να τραγουδά από όταν ήταν έφηβη.
Η ίδια έχοντας ταυτιστεί ως ερμηνεύτρια με το Ολοκαύτωμα σχολιάζει το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» λέγοντας: «Είναι επικίνδυνο όχι θλιβερό. Οι κυβερνώντες, οι πολιτικοί και οι πολίτες, σύσσωμη η πολιτεία, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά. Οι άνθρωποι αυτοί εμφανίστηκαν ως απόρροια της οικονομικής κρίσης» και προσθέτει: «Μιλάμε για κρίση του ίδιου του συστήματος. Εκφράσεις όπως “θα τους δείρω”… είναι αταίριαστα με το ήθος και την αισθητική του λαού μας». Ακόμη, προσθέτει σχετικά με το θέμα «Πρέπει να σκεφτούν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγή�� τι πραγματικά πρεσβεύει αυτό το κόμμα πίσω από τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργεί».
uucpsabbdu50042a4946d11.jpg
Σχετικά με την Αριστερά αναφέρει: «Η Αριστερά εδώ που είναι κοντά στην εξουσία λέει “δεν έχω το μαγικό ραβδί, αλλά θα προσπαθήσω να λύσω τα προβλήματα”… αλλά ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας προβλήματα , δεν θα μας τα λύσει ως δια μαγείας ένας νέος πολιτικός».
Ακόμη δηλώνει την απογοήτευση της για την Ευρώπη καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει: «Δεν βλέπω κάτι να κινείται».
Τέλος, η σπουδ��ία Ελληνίδα ερμηνεύτρια εκφράζει την ελπίδα: «Ο κόσμος θα πιστέψει αυτό που είναι το καλύτερο, αλλά ως κοινωνία πρέπει να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και να απομονώσουμε τα ακραία φαινόμενα, γιατί αλλιώς θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top