Ο Batman γίνεται… 74 ετών!

Την 1η Μαΐου 1939 «γεννήθηκε» ο σούπερ ήρωας!

Ο Batman γίνεται… 74 ετών!
​Τα 74 του χρόνια κλείνει σήμερα ο άνθρωπος- νυχτερίδα, ο Βatman, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές ως υπερήρωας και ως κόμικ!
Ο χάρτινος ήρωας των κόμικς, έμπνευση του Αμερικανού κωμικογράφου Μπομπ Κέιν και του σεναριογράφου Μπιλ Φίνγκερ, κυκλοφόρησε πρώτη φόρα την 1η Μαΐου 1939 στο περιοδικό Detective Comics της εταιρείας DC Comics.
Στην πορεία των ετών εκτός από κόμικ, έγινε ταινία και σειρά ενώ υπέστη διάφορες μεταμορφώσεις. Στην αρχή ήταν ένας σκοτεινός ήρωας, που δεν δίσταζε να σκοτώνει για να καταπολεμήσει το κακό. Στη δεκαετία του '60, όταν επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, λόγω τηλεόρασης, ο χαρακτήρας του αμβλύνθηκε για να γίνει πιο θετικός στα μικρά παιδιά.
1748600-batman2.jpg
Ο Μπάτμαν έγινε ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρίσιμους ήρωες των κόμικς και αξιοποιήθηκε δεόντως από όλα τα μέσα. Το 1943 έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση και στα τέλη της δεκαετίας του '80 αξιοποιήθηκε κινηματογραφικά από τονσκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον.
Η ομώνυμη ταινία έκανε πρεμιέρα το 1989, με τον Μάικλ Κίτον στο ρόλο του Ανθρώπου - Νυχτερίδα και τον Τζακ Νίκολσον στο ρόλο του Τζόκερ. Ο Μπάρτον επανέφερε τον Μπάτμαν στις σκοτεινές του ρίζες, όπως είχε πράξει τρία χρόνια νωρίτερα ο σημαντικός κομίστας Φρανκ Μίλερ (Daredevil, Sin City, 300) στη σειρά Μπάτμαν: Ο σκοτεινός ιππότης επιστρέφει (εκδόσεις Πάρα Πέντε).
images.jpg
Χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν είναι πολλοί… καλοί και κακοί. Στους συνεργάτες του συγκαταλέγονται ο βοηθός του Ρόμπιν, ο μπάτλερ του Άλφρεντ, ο αρχηγός της Αστυνομίας Τζιμ Γκόρντον. Στους κακούς εξέχουσα θέση κατέχουν η Κατγούμαν και ο Τζόκερ.
batman-live-cast-007.jpg
Σε αντίθεση με τους άλλους χάρτινους υπερήρωες, ο Batman δεν διακρίνεται για τις υπερφυσικές του δυνάμεις. Χρησιμοποιεί στο έπακρο τη σωματική του ρώμη, αλλά περισσότερο το μυαλό και τις αναλυτικές του ικανότητες, την επιστήμη και τη�� τεχνολογία.
batman.jpg
To πραγματικό όνομα του ανθρώπου – Νυχτερίδα όμως είναι Μπρους Γουέιν. Είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Ο Γουέιν μεταμφιέζεται σε Μπάτμαν για να προκαλεί τρόμο στους παράνομους και να καταπολεμά το κακό, με αφορμή τη δολοφονία των γονέων του, στην οποία υπήρξε αυτόπτης μάρτυς. Ο Batman /Γουέιν ζει και δρα στην Γκόθαμ Σίτυ (παραφθορά των λέξεων God Damned City = Καταραμένη Πόλη), που πολλοί αναγνωρίζουν το μυθικό ισοδύναμο της Νέας Υόρκης.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top