Σε δημοπρασία η προτομή της μούσας του Ελβετού Αλμπέρτο Τζιακομέτι

...ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα.

Σε δημοπρασία η προτομή της μούσας του Ελβετού Αλμπέρτο Τζιακομέτι

​Στις 13 Ιουνίου στην Λουκέρνη της κεντρικής Ελβετίας, αναμένεται να δημοπρατηθεί μια προτομή της τελευταίας μούσας, Καρολίν, του Ελβετού καλλιτέχνη Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Η αρχική εκτίμηση για το έργο υπολογίζεται από 2,5 έως 4,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η προτομή ύψους 48 εκατοστών πωλείται από έναν Ελβετό συλλέκτη, όπως ανακοίνωσε η γκαλερί «Fischer» της Λουκέρνης. Ο Τζιακομέτι συνάντησε την «Καρολίν» το 1958, όταν εκείνη ήταν 20 ετών και εκείνος 57. Διατήρησαν τη σχέση τους έως το θάνατο του καλλιτέχνη, το 1966. Το χάλκινο έργο έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε στην αγορά έργων τέχνης ήταν το 1995, όταν πουλήθηκε από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη, στο ποσό των 320.000 δολαρίων, στον σημερινό του ιδιοκτήτη.
Έργα του Αλμπέρτο Τζιακομέτι (1901-1966) συγκαταλέγονται στα πιο ακριβά γλυπτά του κόσμου. Ο Ελβετός γλύπτης και ζωγράφος ανήκει στους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Το έργο του χαρακτηρίζεται από στοιχεία του κυβισμού, του σουρεαλισμού και των φιλοσοφικών αναζητήσεων του υπαρξισμού και της ανθρώπινης φύσης.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top