Πλήθος εκδηλώσεων για το «Έτος Κ.Π. Καβάφη»

Σε Ελλάδα, Αλεξάνδρεια, Παρίσι, Ιταλία, Αγγλία και άλλες χώρες

Όπως σας γράψαμε στο star.gr στις 29 Απριλίου 2013 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα Αλεξανδρινού ποιητή και συνάμα 80 χρόνια από το θάνατο του. Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2013 ως «Έτος Κ.Π. Καβάφη» , ένα πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται προς τιμήν του σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ανοιχτή πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Καβάφη, απηύθυνε η επιστημονική – οργανωτική επιτροπή με πρόεδρο το Νάσο Βαγενά, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία συστάθηκε γι’αυτό το σκοπό.
Η επιτροπή, αφού ολοκλήρωσε το έργο της και αξιολόγησε τις προτάσεις, πρότεινε 45 εκδηλώσεις για το 2013, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια, το Παρίσι, την Ιταλία, την Αγγλία και σε άλλες χώρες. Παράλληλα, προγραμματίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco ειδική εκδήλωση στο Παρίσι, για να τιμηθεί ο μεγάλος μας ποιητής.
Επίσης, στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2013, θα υπάρχει θεματικό περίπτερο το οποίο σχεδιάστηκε για τον Αλεξανδρινό ποιητή Κ.Π Καβάφη στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος που έχει προγραμματιστεί. Για τις αν��γκες του αφιερώματος αυτού έχει κληθεί ο Δρ. Χάμντι Ιμπραχήμ, αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου του Καΐρου και βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο λογοτεχνίας, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Οι μεταφράσεις του Κων/νου Καβάφη στην αραβική γλώσσα».
Τέλος, με την ενθάρρυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού θα οργανωθούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου αυτής, με πρωτοβουλία πολιτών και πολιτιστικών φορέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top