Τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Συναισθημάτων!

Μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων για παιδιά και μεγάλους

​Τo Μουσείο Συναισθημάτων είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων!... ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν στη συναισθηματική ανάπτυξη.
Το Μουσείο Συναισθημάτων τα Χριστούγεννα θα είναι ανοικτό κάθε μέρα για τους ελεύθερους επισκέπτες, με μια σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά (εκτός από 24, 25, 26 Δεκεμβρίου, 31, 1, 6 Ιανουαρίου).
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των σχολικών Χριστουγεννιάτικων διακοπών θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες για να ανακαλύψουν τη διαδραστική έκθεση: «Ποιος είμαι εγώ;»
Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ
Μπορείτε να συμμετέχετε σε Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους!
Στη 1 το μεσημέρι κλείνει ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου και ξεκινάει κάθε μέρα ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών.
Όλα τα εργαστήρια έχουν διάρκεια μια ώρα.
Ακολουθούν οι τίτλοι, οι ημερομηνίες και οι σύντομες περιγραφές τους.
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
«Παραμυθοκαμώματα… της Αγάπης!»
Η αγάπη είναι φυλακισμένη ;;;!!! Ποιος ήρωας θα γενεί για να βρει τρόπο να την ελευθερώσει; Θα τον αναζητήσουμε μικροί και μεγάλοι μαζί στο παραμύθι που θα γεννηθεί εκεί, στον κόσμο των παραμυθιών. Ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας βοηθά να επεξεργαστούμε το συναίσθημα της αγάπης.
Ημερομηνίες: 1, 2, 8, 15 Δεκεμβρίου
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 5-12 ετών
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)
Χριστουγεννιάτικα Παραμυθοκαμώματα: «Κυρ Χρόνε εγώ θέλω…!»
Ξέρετε, εκεί στον κόσμο των παραμυθιών, που όλα μπορούν να γίνουν, ο ήρωας δρόμο θα πάρει και δρόμο θ’ αφήσει τον νέο το Χρόνο για να συναντήσει! Τι θα του ζητήσει…; Μικροί και μεγάλοι ευκαιρία μη χάσετε, το νέο το Χρόνο να πλησιάσετε. Τι θα του ζητήσετε; Ένα δημιουργικό εργαστήρι μυθοπλασίας για να αποχαιρετίσουμε τον παλιό και να υποδεχτούμε το νέο Χρόνο.
Ημερομηνίες: 22, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου, 3, 4, 5 Ιανουαρίου
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 5-12 ετών
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)
«Χριστουγεννιάτικα Τέρατα στο Σπίτι»
Χριστουγεννιάτικα τέρατα στο σπίτι; Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν! Και ας τα αντιμετωπίσουμε! Ένα εργαστήριο για να επεξεργαστούμε δημιουργικά και να διασκεδάσουμε τις …σπιτικές δυσκολίες των Χριστουγέννων και όχι μόνο!
ημερομηνίες: 16, 23, 30 Δεκεμβρίου
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)
Παραμύθια μετά μουσικής: «Χριστουγεννιάτικες Σκανταλιές»
Παραμύθια και θρύλοι των Χριστουγέννων με σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια που έρχονται τις παραμονές των γιορτών και μας αναστατώνουν. Αφήγηση μαζί με τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα!
ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά από 4 έως 94 ετών
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στη τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)
«Καλικάντζαροι στο μύλο!»
Παραμύθια και θρύλοι του Δωδεκαημέρου με τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια που έρχονται στον κόσμο μας την παραμονή των Χριστουγέννων και μας αναστατώνουν. Αφήγηση με τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα!
ημερομηνία: 2 Ιανουαρίου
ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά από 4 έως 94 ετών
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στη τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)
Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ταξιδεύει στα σχολεία!
Από 3 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου
��
«Άγιε Βασίλη μ΄ ακούς;!»
ανάλογα προσαρμοσμένο για παιδιά 4 έως 12 χρονών
Είναι στα αλήθεια μαγικό πώς ο Άγιος Βασίλης ακούει τις επιθυμίες και τα όνειρα όλων μας και ξέρετε γιατί; …γιατί μπορεί ν΄ ακούει με την καρδιά του!
Ο μικρός ήρωας του παραμυθιού μας ξεκινάει ένα ταξίδι εκ μέρους όλων των παιδιών για να βρει τον Άγιο Βασίλη, να του μιλήσει και να του ζητήσει…την πιο μεγάλη τους επιθυμία!! Ποια θα είναι αυτή; θα μας το πουν τα ίδια τα παιδιά μέσα από μια ζωγραφιά.
Γνωρίζοντας πως κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα παραμύθι επεξεργαζόμαστε τον εσωτερικό μας κόσμο το Μουσείο Συναισθημάτων δημιούργησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και να προσεγγίσουν δημιουργικά και ευχάριστα το συναίσθημα της επιθυμίας και την αξία των ονείρων στη ζωή μας.
��ο πρόγραμμα πραγματοποιείται με το κινητό διαδραστικό έκθεμα του μουσείου «Ο κόσμος των παραμυθιών» που φτάνει στο σχολείο πραγματοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένο εμψυχωτή του μουσείου, είναι διάρκειας 60΄ και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του προγράμματος στο σχολείο είναι η πραγματοποίηση 2 έως 3 προγραμμάτων την ημέρα με μέγιστο αριθμό 25 παιδιών στο κάθε πρόγραμμα.
Κόστος συμμετοχής 7 ευρώ για κάθε παιδί
το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, κατόπιν αιτήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο μουσείο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top