Πρεμιέρα για την παιδική παράσταση «Πλούτος» σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

Τι έκαναν Παπακαλιάτης και Βαλτινός στο Θεάτρο Αθηνά;;;

​Το πιο επίκαιρο έργο του Αριστοφάνη, ο «Πλούτος», έκανε την πρεμιέρα του στην παιδική σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Αθηνά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Κατερίνα Παπαδάκη.

Στην πρώτη παράσρταση του έργου έδωσε το πατόν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Η υπόθεση του έργου:
Στο έργο του Αριστοφάνη που είναι διασκευασμένο έτσι ώστε να απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, παρακολουθούμε την ιστορία του γεωργού Χρεμύλου. Αυτός, μαζί με τον υπηρέτη του Καρίωνα, συναντούν τον τυφλό θεό »Πλούτο» και προσπαθούν, να του ξαναδώσουν το φώς του, για να τον μοιράσουν δίκαια σε όλους.Σύμμαχο τους σ΄αυτήν την προσπάθεια θα έχουν και ένα παιδί.Όλοι μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με την Πενία ανακαλύπτοντας, πώς ίσως η ισορροπία ανάμεσα στον Πλούτο και την Φτώχεια είναι διαφορετική από αυτήν που νομίζουμε. Μέσα σ” έναν πολύ πρωτότυπο σκηνικό χώρο,πέντε εξαιρετικοί ηθοποιοί, αποκαλύπτουν την ουσ��α της κωμωδίας του Αριστοφάνη, αναδεικνύοντας το χιούμορ του ποιητή αλλά και τον προβληματισμό του για την θέση του πλούτου και της φτώχειας μέσα στην κοινωνία.

Συντελεστές:
Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία:
Κατερίνα Παπαδάκη
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Μουσική, στίχοι: Δημήτρης Μπασλάμ
Σκηνικά, κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά)
Θανάσης Δόβρης, Μένη Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρος Πέρρος, Δημοσθένης Φίλιππας, Κίμων Φιορέτος

Πληροφορίες
Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακές στις 11.00 & 15.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8237330, 210 8238698
Τιμή εισητηρίου 10 ευρώ
Θέατρο Αθηνά
Δεριγνύ 10 & Πατησίων
2108237330

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top