16 Νοεμβρίου: Οι Led Zeppelin στο Μέγαρο Μουσικής!

Εικοσιεπτά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση

​Μια συναρπαστική συναυλία, 27 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, αυτή που έδωσαν οι Led Zeppelin το 2007 στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου, θα προβληθεί στη μορφή ντοκιμαντέρ στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 21.00, στην οθόνη της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Μανχάταν το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τόκυο, η δίωρη συναυλία της ιστορικής μπάντας, με 16 τραγούδια, προβάλλεται στην Αθήνα, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Dvd «Celebration Day». Το φιλμ προγραμματίζεται να προβληθεί σε 1.500 μεγάλες οθόνες σε 40 χώρες, ενώ 20.000.000 άνθρωποι προσπάθησαν να αποκτήσουν εισιτήρια για αυτή τη συναυλία-σταθμό και μόνο 18.000 τυχεροί εξασφάλισαν μια θέση μετά από διεθνή κλήρωση και οι Led Zeppelin.

Οι τρεις δημιουργοί του συγκροτήματος, ο μπασίστας Τζον Πολ Τζόνς, ο κιθαρίστας Τζίμι Πέιτζ και ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Πλαντ με τη συνοδεία του Τζέισον Μπόναμ - γιου του ντράμερ Τζον Μπόναμ, που χάθηκε αιφνίδια πριν από χρόνια-, δικαιώνουν απόλυτα σε αυτή τη συναυλία το θρύλο τους, ενώ η βραδιά έχει κινηματογραφηθεί μέσα από το φακό και τις δέκα κάμερες του σκηνοθέτη Ντικ Καράδερς.

Η συναυλία ήταν ένας φόρο�� τιμής στον Αχμέτ Έρτεγκαν, δημιουργό της δισκογραφικής εταιρίας Atlantic Records, της εταιρίας που σύστησε στο παγκόσμιο κοινό τους Led Zeppelin από τα πρώτα τους βήματα, στα τέλη της δεκαετίας του '60.
Οι τέσσερις Άγγλοι μουσικοί εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '60, απογειώθηκαν στα μέσα του '70, έγραψαν μερικά από τα πιο επιδραστικά τραγούδια της ροκ μουσικής, πούλησαν 300 εκατομμύρια άλμπουμ, καταγράφηκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τον αριθμό των συναυλιών τους και το πλήθος των θεατών τους, έγιναν Νο1 συγκρότημα στον κόσμο και όταν διαλύθηκαν, το 1980, είχαν κατακτήσει την απόλυτη κορυφή και είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο του σημαντικότερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών.

Πληροφορίες
Μεγάρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 72.82.333.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικά)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top