Αποκλειστικό:Η απάντηση του Γ. Σμαραγδή στον Δ. Δανίκα

«Δεν υπήρξα σκηνοθέτης της "κριτικής"»

Σκληρή κριτική στον Γιάννη Σμαραγδή και την ταινία με το διεθνές καστ, "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" κάνει μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο Δημήτρης Δανίκας. Με τίτλο "Ο Θεός αγαπάει τη φασολάδα" ο κριτικός κινηματογράφου μιλάει απαξιωτικά για το έργο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή.

Το Star επικοινώνησε με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή ο όποιος ανέφερε:

«Δεν θα ήθελα να επιτρέψω στον εαυτό μου να έχει επικριτικό λόγο πάνω στα θέματα της κριτικής. Ο πολιτισμός έτσι κι αλλιώς έχει δικούς του κανόνες, πρωτίστως την ανεκτικότητα απέναντι σε όποιον έχει και εκφράζει διαφορετική γνώμη και άποψη. Ποτέ δεν ήμουν σκηνοθέτης της "κριτικής". Με τις ταινίες μου προσπαθούσα να απευθυνθώ στο ευρύ κοινό. Εκεί απευθύνομαι και τώρα σε όλους τους Έλληνες θεατές ακόμα και σε αυτούς που δεν πάνε συχνά στον κινηματογράφο, και αυτών την αγάπη διεκδικώ. Χωρίς αυτούς δεν έχω λόγο να συνεχίσω γιατί το μήνυμα ενός καλλιτέχνη όσο μικρό ή σπουδαίο κι αν είναι πρέπει να μεταδοθεί στον πολύ κόσμο, διαφορετικά δεν έχει αξία. Η ταινία αυτή έγινε με πολύ κόπο και πόνο. Με μεγάλο οικονομικό ρίσκο της οικογένειας μου και των συνεργατών μου και δεν έχουμε κανένα εχέγγυο ούτε γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε κάτι αντίστοιχο. Εκτός αυτού οι ιδιώτες που έδωσαν αγάπη και χρήματα σε αυτή την ταινία καθώς και όλοι οι συνεργάτες μου που δούλεψαν με την ψυχή τους ελπίζω και εύχομαι να πάρουν αγάπη γιατί τολμήσαμε να κάνουμε ένα έργο ευγενές και πιστεύουμε χρήσιμο στους πάσχοντες Έλληνες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ο Δημήτρης Δανίκας επιμένει και σχολιάζει με επικριτικό ύφος από τα σκηνικά και τα κοστούμια μέχρι τις ερμηνείες , ξεχωρίζοντας όμως αυτή του Σεμπάστιαν Κοχ, που έχει παίξει σε μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ.

Οι ηθοποιοί που πήραν μέρος σε αυτή την ταινία πάντως μιλούν για μια εμπειρία ζωής και μια παραγωγή πρωτόγνωρη για τα ελληνικά κινηματογραφικά δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top