Πρεμιέρα της Κρατ��κής Ορχήστρας Αθηνών με Μάλερ κα Σκαλκώτα

Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρεμιέρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με Μάλερ κα Σκαλκώτα

​Την πρεμιέρα της κάνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για την νέα καλλιτεχνική περίοδο, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Νίκου Σκαλκώτα και την Συμφωνία αρ.1 «Τιτάν» του Γκούσταβ Μάλερ.

Η εναρκτήρια συναυλία της Ορχήστρας θα γίνει υπό την μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου και με σολίστ τον διακεκριμένο βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή.

Ο «βιεννέζικος αέρας», που σφύζει από επαναστατικούς νεωτερισμούς μίας νέας μουσικής γλώσσας, αποτελεί κοινό αισθητικό πυρήνα στα δύο έργα της συναυλίας. Ο Μάλερ άνοιξε με το έργο του την έλευση του μουσικού μοντερνισμού. Ο προστατευόμενος και θαυμαστής του, Άρνολντ Σένμπεργκ, ήταν αναμενόμενο να αξιοποιήσει και να εξελίξει τα επιτεύγματα του Αυστριακού συνθέτη, παραδίδοντας ταυτόχρονα τη σκυτάλη της μουσικής πρωτοπορίας σε εκλεκτούς μαθητές του, ανάμεσα στους οποίους ο νεαρός Σκαλκώτας κατέχει περίοπτη θέση.

Η παρουσία του βιολονίστα Γιώργου Δεμερτζή ως σολίστ στην συναυλία, ενισχύει την απόφαση για την επιλογή ερμηνείας από την Ορχήστρα του έργου του Σκαλκώτα.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1,

τηλ. 210 7282333

Τιμές εισιτηρίων 25 ευρώ (Διακ.), 20, 15, 10, 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

Της συναυλίας θα προηγηθεί (στις 19:45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία, για τους κατόχους εισιτηρίων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top